
Tämän vegaanisen nuudelisalaatin herkullisuus piilee seesamiöljymarinadissa, jota käytetään sekä tofun että maapähkinäisen kastikkeen maustamiseen. Kun liotat salaattiin tulevat riisinuudelit kylmässä vedessä, ne eivät kypsy yli eivätkä liimaudu yhteen. Täydellistä!
Kuinka nuudelisalaatin saa onnistumaan? Kun riisinuudelit kypsentää, ne liimautuvat välittömästi yhteen. Liian napakat nuudelit taas eivät maistu salaatissa kellekään.
Oheisessa reseptissä on näppärä ratkaisu pulmaan. Nuudelit liotetaan nimittäin kiehautetun veden sijaan kylmässä vedessä. Näin niitä voi huoletta kylvettää tarvittavan ajan, noin puoli tuntia, ilman pelkoa ylikypsymisestä.
Sillä aikaa ehtii valmistella muut ainekset. Oheisen reseptin salaisuus on seesamiöljymarinadi, jota käytetään sekä salaattiin tulevan tofun maustamiseen että kastikkeeseen.
Salaatti on kauneimmillaan isolle vadille kasattuna. Varaa viimeistelyyn runsaasti tuoreita yrttejä.
Tofu-nuudelisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita riisinuudelit laakeaan kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä niin, että nuudelit peittyvät. Anna pehmetä vedessä 30 minuuttia. Valuta huolellisesti.
-
Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Sekoita kulhossa keskenään seesamiöljy, soija ja sokeri. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua ja lisää kulhoon. Kääntele tofukuutiot marinadissa ja anna maustua.
-
Pese ja kuori porkkanat. Höylää ne kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi, kaavi lusikalla pois siemenet ja viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi lusikalla hedelmäliha kuorista. Viipaloi avokadot ja purista lopusta sitruunasta mehu avokadojen päälle.
-
Valuta tofukuutiot marinadista kulhoon. Vatkaa marinadin joukkoon maapähkinävoi ja kookosmaito. Hienonna chili ja poista siemenet tarvittaessa. Sekoita kastike ja chili nuudeleiden joukkoon.
-
Lisää porkkanasuikaleet ja kurkkuviipaleet nuudeleiden joukkoon käsin nostellen. Hienonna yrtit ja lisää ne joukkoon.
-
Nosta nuudelit tarjoiluvadille. Lisää päälle avokadot ja tofukuutiot.
Salaatti on makumaailmaltaan todella hyvä, mutta nuudelit eivät todellakaan pehmenneet kylmässä vedessä 30 minuutissa, vaan jäivät raa'oiksi. Teen jatkossa tämän mielummin kypsennetyillä nuudeleilla.
Voiko tuota kylmäkypsytystä soveltaa myös kasvishernekeittoon?