
Täysjyväkuskus tekee salaatista ruokaisamman ja savutofu tuo aromia.
Tofusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kuskus kulhoon. Sekoita joukkoon kiehuva vesi, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Peitä kulho foliolla ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi.
- Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri.
- Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot sekä marinoitu sipuli ja lehtikaali kuskusin joukkoon.
- Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät sivuun pannulta. Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista viipaleita pannulla muutama minuutti niin, että ne ovat kauniin ruskeita.
- Lusikoi kuskussalaattia lautasille ja nosta tofupalat annoksen päälle. Rouhi paahdettuja hasselpähkinöitä ja ripottele lopuksi salaatin pinnalle.