Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 203 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Raparperi on kotoisin Kiinasta, jossa sitä on käytetty alun perin rohtona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Alkukesän raparperisalaatti

Ainekset

Uuniraparperit
4
raparperinvartta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Salaatti
1
l
vuonankaalia
300
g
mansikoita
1/2
kurkku
1/2
dl
pinjansiemeniä
200
g
herneitä
200
g
fetajuustoa
tillinoksia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Ripottele raparpereille myös suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja valuta vuonankaali. Paloittele mansikat ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
  3. Kokoa salaatti laittamalla vadille vuonankaalia, mansikka- ja kurkkuviipaleita ja herneitä. Ripottele päälle raparperia ja pinjansiemeniä ja murenna feta. Viimeistele salaatti tillinoksilla, raparperin paistoliemellä ja mustapippurilla. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtiselleriä
2
varsiselleriä
½
sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 256 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisesti hyvää! Tämä retroherkku on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja tirisevän kuumana, muusin ja perussinapin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkara

Ainekset

1
pkt (500 g)
lenkkimakkaraa
125
g
emmentaljuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista makkaroista kuori. Leikkaa 4 viiltoa kumpaankin makkaraan.
  3. Leikkaa juusto paloiksi ja täytä viillot juustolla.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa sinapin kanssa.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (2)

Vierailija

Ainakin Lidlistä saa tätä ajvaria....

Jussi Aumo
Seuraa 
Liittynyt20.1.2015

Niin ajattelin, että varmaan saa Suomestakin. Ei ollut vain minulle tuttu tuote ennen Ruotsiin muuttoa.