
Sitruunaisessa liemessä keitetyt broccolinit saavat seurakseen samassa liemessä keitettyä bulguria, fetaa ja punasipulia. Salaatinkastikkeena voi tarjota sitruunalla ja suolalla maustettua jogurttia.
Broccolini-fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pätkit broccolinit 2–3 osaan. Laita laakeaan kattilaan vesi, suola ja hunaja. Viipaloi sitruuna joukkoon. Kuumenna ja anna poreilla noin 5 minuuttia. Nappaa sitruunat pois, kuumenna neste kiehuvaksi ja keitä varsiparsakaaleja noin 2 minuuttia. Nosta ne talouspaperin päälle. Säästä neste.
-
Mittaa bulgur tiiviskantiseen rasiaan. Kaada keitinliemi kiehuvan kuumana joukkoon. Lisää öljy. Sulje kansi ja anna bulgurin tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia.
-
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kevyesti.
-
Sekoita broccolinit, bulgur ja punasipuli vadilla. Nypi tilliä ja murustele fetaa joukkoon. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Viimeistele öljyllä, pippurilla ja sormisuolalla. Purista päälle lopuksi sitruunaa.