
Rakastetun perunasalaatin espanjalaisessa versiossa maistuu savupaprika ja appelsiini. Salaattiin lisätyt kikherneet pitävät nälän loitolla pitkään.
Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta.
-
Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja poista irronneet kuoret. Kumoa kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele niihin myös suolaa ja savupaprikaa. Paahda rapeiksi noin 15 minuuttia.
-
Sekoita keskenään öljy, etikka ja mausteet.
-
Kaada kuumien perunoiden päälle ja anna jäähtyä hieman.
-
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Hienonna oliivit. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kääntele kaikki yhdessä kikherneiden kanssa perunoiden joukkoon.