
Paistettua vuohenjuustoa, tuoreita kirsikoita ja tahinikastiketta. Tästä ei kesäsalaatti parane!
Kirsikka-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
- Huuhdo ja revi salaatit tarjoiluvadille. Ripottele basilikan lehdet päälle. Puolita kirsikat päälle, poista kivet.
- Leikkaa vuohenjuustopötkö 8 osaan. Kaada hunaja yhdelle lautaselle ja seesaminsiemenet toiselle. Kasta vuohenjuustopalat ensin hunajassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista voissa noin minuutin ajan per puoli tai kunnes vuohenjuusto saa hieman väriä. Nosta vuohenjuustokiekot salaatille. Ripottele mantelilastuja päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää vettä tarvittaessa, jos se on liian paksua. Tarjoa salaatin kanssa.