
Makaronisalaatti on miltei kadonnut maan päältä – syyttä suotta! Pieni sarvimakaroni imee ihanasti kastikkeen makua itseensä.
Sarvimakaronit päätyvät suomalaisissa kotikeittiöissä useimmiten makaronilaatikkoon. Pienet pastakuviot olisivat kuitenkin käteviä monessa muussakin ruuassa. Lisäksi makaroni on useimmiten pastahyllyn edullisin valinta.
Tässä ohjeessa sarvimakaronit keitetään salaatin sattumiksi. Tärkeää on keittää pasta juuri ja juuri kypsäksi, jotta se säilyttää rakenteensa salaatissakin. Pastan kypsymisen voi pysäyttää huuhtaisemalla sen siivilässä nopeasti kylmällä vedellä ja valuttamalla hyvin.
Itse salaatti on valmistetaan kreikkalaisittain yhdistämällä samaan kulhoon vihreää paprikaa, tomaatteja, kurkkua sekä ohueksi leikattua punasipulia. Fetaa ja oliiveja unohtamatta.
Olennainen osa salaattia on punaviinietikalla maustettu kastike. Se valmistuu helposti surauttamalla ainekset yhteen.
Kreikkalainen makaronisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä, huuhtaise nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Siirrä jäähtymään kulhoon.
-
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi, viipaloi myös paprika. Paloittele feta ja kurkku, puolita kirsikkatomaatit. Valuta oliivit. Sekoita kaikki makaronin joukkoon.
-
Valmista kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella. Kääntele heti salaattiin.