
Kvinoa on rakenteeltaan pienijyväistä kuin coucous. Siitä syntyy helppo ja ravitseva kesäinen salaatti, kun sen yhdistää makeaan mansikkaan ja suolaiseen juustoon.
Kvinoa-mansikkasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä se etikan, siirapin, sinapin, suolan ja pippurin kanssa. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
-
Siivilöi kvinoa ja kaada isoon kulhoon. Sekoita kolmasosa kastikkeesta kvinoan joukkoon. Anna jäähtyä.
-
Hienonna ruohosipuli. Viipaloi mansikat. Sekoita ne kvinoaan yrtinlehtien ja pinaatin kanssa. Murustele melkein kaikki feta muiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Viimeistele lopulla fetalla ja pähkinöillä. Tarjoa loppu kastike salaatin kanssa erikseen.
Karamellisoidut chilipähkinät
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita sokeri, vesi, suola ja chili paistinpannuun. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Lisää pähkinät ja öljy.
-
Jatka paistamista 1–2 minuuttia sekoitellen, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Varo, sokeri on tulikuumaa.
-
Levitä seos leivinpaperille jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt ja hieman jähmettynyt, irrottele se pienemmiksi paloiksi. Tarjoa pähkinät salaatin kanssa.