Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvää jyvästä! Jyviä eli viljojen siemeniä löytyy joka lähtöön. Valkoinen riisi väistyköön kuitupitoisempien tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Ainekset

8
dl
(kotimaista) kvinoaa
600
g
ruusukaaleja
1
rkl + 1 rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
valkosipulinkynttä
MISOSEOS
3
rkl
riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
rkl
misotahnaa
rkl
hunajaa
TAHINIKASTIKE
2
rkl
sileää tahinia
2
tl
hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
noin 2
rkl
vettä
LISÄKSI
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita ensin tahinikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat juoksevaa kastiketta. Sekoita myös misoseoksen ainekset keskenään.

  3. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja puolita ruusukaalit. Sekoita kulhossa öljyyn, suolaan ja pippuriin. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää öljyä pannulle ja paista ruusukaaleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä. Lisää valkosipuli joukkoon. Siirrä molemmat uuniin leivinpaperin päälle noin 10 minuutiksi, kunnes ruusukaalit ovat rapeita. Kaada misoseos kuumien ruusukaalien joukkoon ja sekoita.

  4. Ruusukaalien paahtuessa huuhtele kvinoaa kunnolla siivilässä kuumalla vedellä. Laita kulhoon ja kaada vettä päälle, lorauta öljyä joukkoon. Anna seistä 5 minuuttia ja valuta. Paahda kvinoaa kuivalla kuumalla paistinpannulla noin 5 minuutin ajan.

  5. Nosta kulhoihin kvinoaa, misoruusukaaleja ja babypinaattia ja kaada päälle tahinikastiketta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri Milash ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Niter Kibbeh on maustevoi, jossa yhdistyvät Lähi-idän ja Intian maut. Helppo pasta maistuu voin ansiosta ylelliseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
12 min
Vaikeustaso
Helppo

Niter kibbeh -pasta

Ainekset

400
g
linguine-pastaa
3
rosmariinin oksaa
dl
maustevoita
1
dl
pastan keitinvettä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  2. Hienonna rosmariini pieneen kulhoon ja lisää voi.

  3. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, ota keitinvettä ja lisää se voin joukkoon. Lisää myös suola.

  4. Valuta pasta ja sekoita voiseos joukkoon niin, että kaikki pastanauhat maustuvat. Tarjoa heti.

Maustettu kirkastettu voi eli niter kibbeh

Ainekset

500
g
suolatonta voita
3
sipulia
9
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
kanelitanko
4
kokonaista mustan kardemumman kotaa
6
kokonaista neilikkaa
¾
rkl
korianterinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
rkl
sarviapilaa
¾
tl
juustokuminansiemeniä
½
rkl
oreganoa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
kurkumaa
1
rosmariinin oksa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi reiluiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

  3. Laita kanelitanko, kardemumma, neilikka, korianteri, mustapippuri, sarviapila ja juustokumina paistinpannulle. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä pannua heiluttaen, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Kaada mausteet pataan tai paistokasariin.

  4. Lisää pataan sipulit, inkivääri, voi, oregano, muskottipähkinä, kurkuma sekä rosmariini.

  5. Kuumenna ja anna voin sulaa. Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä 90 minuuttia. Sekoita välillä ja tarkasta, että voi ei kuumene liikaa.

  6. Peitä lasipurkin suuaukko harso- tai juustoliinalla. Siivilöi voisula kauhallinen kerrallaan purkkiin. Tee liinasta nyytti ja purista varovasti, jotta kaikki voi valuu talteen. Voit myös siivilöidä voin tiheäreikäisen siivilän läpi.

  7. Laita kansi päälle, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita voi jääkaappiin. Voit käyttää maustevoita ruoanvalmistuksessa, pastan joukossa tai tarjota sitä sellaisenaan levitteenä. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Vinkki Mustaa kardemummaa ja sarviapilaa saa aasialaisista ruokakaupoista ja samojen kauppojen verkkokaupoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Meri Milash ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lihapannun kanssa nautitaan injeraleipää, jota saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Niter kibbeh -maustevoi säilyy jääkaapissa ja maistuu myös leivänpäällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tibs eli eritrealainen lihapannu

Ainekset

800
g
karitsan paahtopaistia tai naudan ulkofileetä
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
3
vihreää chiliä
2
tl
juustokuminaa
½–1
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
sitruuna
(suolaa)
PAISTAMISEEN
3
rkl
niter kibbehiä eli maustevoita (ks. ohje)
LISÄKSI
injera-leipää

Työvaiheet

  1. Valmista ensin niter kibbeh.

  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi ja mausta suolalla.

  3. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja paloittele chilit.

  4. Ruskista lihat muutamassa erässä maustevoissa (2 rkl) laakealla pannulla. Siirrä sivuun odottamaan.

  5. Pyyhi pannu puhtaaksi, kuumenna loput voista (1 rkl) ja lisää sipulit, inkivääri ja chilit. Paista matalalla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää juustokumina ja paista vielä muutama minuutti.

  6. Lisää vesi pannulle, kiehauta ja sekoita joukkoon ruskistetut lihapalat. Paista sekoittaen 1 minuutti.

  7. Hienonna lehtipersilja joukkoon ja purista päälle sitruunasta mehu. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa injeraleivän kanssa.

Vinkki Lihapannu nautitaan perinteisesti injeraleivän kanssa. Lettua muistuttavaa, voimakkaan hapokasta leipää saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Myös riisi käy lisukkeeksi.

Maustettu kirkastettu voi eli niter kibbeh

Ainekset

500
g
suolatonta voita
3
sipulia
9
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
kanelitanko
4
kokonaista mustan kardemumman kotaa
6
kokonaista neilikkaa
¾
rkl
korianterinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
rkl
sarviapilaa
¾
tl
juustokuminansiemeniä
½
rkl
oreganoa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
kurkumaa
1
rosmariinin oksa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi reiluiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

  3. Laita kanelitanko, kardemumma, neilikka, korianteri, mustapippuri, sarviapila ja juustokumina paistinpannulle. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä pannua heiluttaen, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Kaada mausteet pataan tai paistokasariin.

  4. Lisää pataan sipulit, inkivääri, voi, oregano, muskottipähkinä, kurkuma sekä rosmariini.

  5. Kuumenna ja anna voin sulaa. Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä 90 minuuttia. Sekoita välillä ja tarkasta, että voi ei kuumene liikaa.

  6. Peitä lasipurkin suuaukko harso- tai juustoliinalla. Siivilöi voisula kauhallinen kerrallaan purkkiin. Tee liinasta nyytti ja purista varovasti, jotta kaikki voi valuu talteen. Voit myös siivilöidä voin tiheäreikäisen siivilän läpi.

  7. Laita kansi päälle, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita voi jääkaappiin. Voit käyttää maustevoita ruoanvalmistuksessa, pastan joukossa tai tarjota sitä sellaisenaan levitteenä. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Vinkki Mustaa kardemummaa ja sarviapilaa saa aasialaisista ruokakaupoista ja samojen kauppojen verkkokaupoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Purkki tai pari kypsiä linssejä on hyvä pitää keittiön kaapeissa hätävarana. Niistä syntyy nopea tomaattinen kastike, jonka ei tarvitse kauaa porista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssibolognese

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
½
ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1
tlk (380 g)
kypsiä punaisia linssejä (säilyke)
2–3
tl
sokeria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota 1 minuutti ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

  2. Lisää tomaattipyree ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

  3. Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa linssibolognese pastan, perunamuusin tai keitetyn ruokaviljan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Pyttipannu on selkeä valinta, jos jääkaapissa on keitettyjä perunoita. Chorizon rasvassa perunat paistuvat herkullisen mausteisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizopyttipannu

Ainekset

1
pkt (200 g)
raakamakkara-chorizoa
5–6
valmiiksi keitettyä perunaa
1
punainen paprika
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
4
kananmunaa
2–3
kevätsipulia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizot. Laita ne kuumalle pannulle paistumaan.

  2. Lohko keitetyt perunat ja paloittele paprika.

  3. Lisää pannulle öljy, savupaprika- jauhe, perunat sekä paprikat. Paista sekoittaen muutama minuutti, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä.

  4. Riko kananmunat pannulle, peitä kannella ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

  5. Hienonna kevätsipulit. Mausta pyttipannu suolalla ja pippurilla. Viimeistele kevätsipulilla.

Kommentit (1)

Ukkiko

Ei pyttipannuun chorizkoja paras valinta on lenkkimakkara, väkevä chili ei sovi pyttipannuille