Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 286 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvikset pellille ja uuniin paahtumaan! Lopputuloksena on ihanan rapsakat kasvikset ja kevyesti ruskettunut lämmin feta.

 

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin fetasalaatti

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
1
fenkoli
1
kesäkurpitsa
250
g
tuoreita vihreitä papuja
250
g
tummia viinirypäleitä
1
dl
kalamataoliiveja
1/2
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
tomaattia
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuutioi fetajuusto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipulit. Viipaloi fenkoli ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois.
  2. Levitä vihannekset, fetakuutiot, viinirypäleet ja oliivit laakeaan uunivuokaan. 
  3. Purista sitruunanmehu pieneen kulhoon. Lisää öljy ja etikka sekä oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteseos tasaisesti vihannesten joukkoon. 
  4. Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia.
  5. Lohko tomaatit neljään osaan ja lisää ne paistokseen. Kypsennä vielä 5 minuuttia. 
  6. Lisää basilika paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Iltsu

Oo kuulostaapa hyvältä!! Mietin vain, että voisiohan fenkolin korvata jollain toisella kasviksella...? Se kun ei ole ihan lemppari. ;)

Jaanuska on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Murskatut uuniperunat

Ainekset

Perunoita
Voita
Suolaa
Pippuria
Timjani, oregano tai rosmariini

Työvaiheet

Keitä perunat kuorineen pehmeiksi suolatussa vedessä.
Kumoa keitetyt perunat uunipellille ja murskaa niitä esim. juomalasin pohjalla tai kauhalla.
Siivuttele juustohöylällä voita perunoille.
Pippuroi ja mausta haluamasi yrtillä.
Paista 200 asteessa kunnes kullanruskeita.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Maukas keitto esim. lounaaksi. Tee iso kattilallinen, tähän ei kyllästy vaikka söisit joka päivä !

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kasviskeitto

Ainekset

4
kpl
porkkanoita
1
iso
kukkakaali
1
prk
pun. linssejä
1
iso
sipuli
2cnt
pala
inkivääriä
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
prk
kookosmaitoa
n.5
dl
kasvislientä
jeeraa, punaista currytahnaa, mustapippuria, suolaa
2
tl
sokeria
1
limen mehu

Työvaiheet

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää inkivääri, jeera ja curry. Pyöräyttele hetki, jotta maut irtoavat. Lisää pilkottu kukkakaali ja linssit (esikäsittele pakkauksen ohjeen mukaan ). Hauduta kasvisliemessä n. 20 min. Soseuta tehosekoittimella samettiseksi.

Lisää muut mausteet, kookosmaito ja limen mehu. Maista suola ja lisää tarvittaessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Maukas klassikkopata onnistuu myös vegaanisena versiona. Mehevät portobellot ja herkkusienet tuovat tähän pataan umamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min + punajuuret 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Burgundinpata punajuuresta

Ainekset

3 punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
2
portobellosientä
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
ruokosokeria
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
rkl
tomaattisosetta
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

1. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Hienonna timjami. Kuullota aineksia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Kuutioi portobellosienet ja lohko herkkusienet. Lisää sienet pannuun ja paista, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää viini, etikka, soijakastike ja sokeri.

4. Kuori ja pilko punajuuret ja lisää ne pannuun. Lisää loput ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää tarvittaessa vettä.

Kommentit (0)