
Ihanan helppo lämmin salaatti perustuu kotimaiseen luomukvinoaan, valmiiksi marinoituun valkosipuliin ja sitruunaan. Mukana rouskuvat paahdetut pähkinät tai siemenet ja versot.
Gluteeniton ja proteiinipitoinen kvinoa sopii käytettäväksi riisin tapaan. Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta sitä viljellään Suomessakin. Kotimaista luomukvinoaa löytyy helposti isojen markettien kuiva-aineosastolta.
Tärkeää on huuhdella kvinoa tiheässä siivilässä ennen keittämistä, sillä huuhtelu vaikuttaa kvinoan makuun ja vähentää sen karvautta.
Paitsi lisukkeeksi, keitetty kvinoa sopii myös lämpimän salaatin pohjaksi. Oheisessa ohjeessa on hyvä niksi, joka saa salaatin maistumaan. Joukkoon lisätään nimittäin marinoituja valkosipulinkynsiä, joiden liemi sopii sellaisenaan kastikkeeksi. Lisäksi tarvitaan raikasta sitruunaa ja kasviksia.
Lämmin salaatti on hyvä ruoka sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan kanssa.
Lämmin kvinoasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kvinoa isoon kulhoon.
-
Purista joukkoon sitruunan mehu. Paahda siemenet tai pähkinät pannussa ja lisää ne kulhoon.
-
Kaada marinoidut valkosipulinkynnet öljyineen kvinoan päälle.
-
Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna punasipuli ja viipaloi selleri. Leikkaa parsakaalin nuput paloiksi, suikaloi myös varsi. Leikkaa suippopaprika paloiksi. Hienonna minttu.
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi silmusalaatti tai idut.
Kiva että ruokaohjeissa on kotimaista ja luomua. Tässäkin kvinoa sekä minttu löytyy kotimaisena, muuta sitten ei . Muuten kyllä sellainen ruoka että maistuisi minullekin. Ulkomaan matkan korvikkeena aivan loistava.