
Toffeisen sitkaiksi paahtuneet palsternakat muodostavat vastustamattoman salaatin sinihomejuuston, rucolan ja kirpeän pekonivinegretin kanssa.
Lämmin palsternakkasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Pese palsternakat juuresharjalla. Leikkaa pois kanta ja viipaloi palsternakat pitkiksi, venemäisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, valuta pinnalle öljy ja lisää mausteet.
-
Paahda palsternakkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
-
Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle pannulle. Paista pekoni rapeaksi, noin 8–10 minuuttia. Lisää etikka, anna kiehahtaa ja lisää sitten öljy. Mausta vinegretti pippurilla ja pidä lämpimänä.
-
Laita palsternakat tarjoiluvadille. Valuta päälle lämmintä vinegrettiä. Revi joukkoon rucolaa ja murenna lopuksi sinihomejuusto palsternakkojen päälle. Tarjoa salaatti heti.