
Pannulla ruskistetussa voissa paistetut perunat ovat ihanan klassikkolisukkeen viritetympi versio. Pari suolaista anjovisfileetä, dijoninsinappi ja tuore rakuuna tuovat makuun hienostuneen silauksen. Jos haluat pannusalaatista kasvisversion, korvaa anjovisfileet aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Lämmin pannuperunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori keitetyt perunat tarvittaessa (ohutkuorista perunaa ei tarvitse kuoria) ja leikkaa perunat puoliksi.
-
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Sulata voi isolla paistinpannulla, kuumenna hiljalleen niin kauan, kunnes voi on kinuskin väristä. Lisää anjovisfileet, perunanpuolikkaat, sipulilohkot ja valkosipulit. Paista keskilämmöllä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.
-
Sekoita joukkoon ranskankerma, dijoninsinappi, hienonnetut yrtit ja kaprikset tai oliivirenkaat. Sekoita kevyesti nostellen sekaisin. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa lämpimänä.