
Rapeat leipätikut täydentävät uunissa valmistuvan linssi-lehtikaalisalaatin. Tässä salaatissa on monia koostumuksia ja pehmeä fetadippi täydentää paletin.
Joulun lähestyessä erilaiset helpot ja nopeat ruoat tulevat entistä enemmän tarpeeseen. Tämä yhdellä pellillä valmistuva lämmin linssisalaatti sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Salaatissa on monia eri koostumuksia. Porkkanat vuollaan ohuiksi lastuiksi, lehtikaali revitään pieniksi suupaloiksi ja kypsistä linsseistä saadaan proteiinia. Lisäksi salaattiin paahdetaan rapeita leipätikkuja ja kylkeen tehdään raikkaan pehmeä jogurtti-fetakastike.
Salaatti on parhaimmillaan lämpimänä ja siitä saa näyttävän aterian, jos ainekset asettelee pellille esimerkiksi riveihin.
Lämmin peltisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita dipistä. Murustele feta jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa salaatin valmis tumisen ajan.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä porkkanoista ohuita, pitkiä lastuja. Revi lehtikaali suupaloiksi. Heitä kovat lehtiruodit pois. Valuta linssit huolellisesti. Laita porkkanalastut, lehtikaali ja linssit isoon kulhoon ja kääntele öljy, suola ja juustokumina joukkoon. Levitä seos tasaisesti uunipellille ja kypsennä uunissa 8–10 minuuttia.
-
Leikkaa leipä viipaleiksi ja edelleen pitkiksi, 2 cm leveiksi tikuiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Sivele leipätikut öljyllä ja hiero niihin valkosipulia.
-
Nosta pelti uunista. Sekoita seosta ja asettele leipätikut päälle. Laita pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes leipätikut ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
-
Tarjoa salaatti lämpimänä kylmän fetadipin kanssa. Lorauta oliiviöljyä dipin pinnalle juuri ennen tarjoamista.