Karvasta, makeaa, hapokasta ja suolaista. Tässä vadelmilla ja vuohenjuustolla höystetyssä sikuri-endiivisalaatissa maut ovat täydellisessä tasapainossa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Lämmin vuohenjuustosalaatti
Ainesosat
2
punasikuria (n. 400 g)
2
endiiviä (n. 250 g)
2
rkl
(hasselpähkinä)öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
hasselpähkinöitä
1
rs (125 g)
vadelmia
1
pkt (200 g)
vuohenjuustoa
Vaiheet
-
Lämmitä uunin grillivastus. Revi sikurit isoiksi paloiksi, halkaise endiivit.
-
Laita öljy, etikka, siirappi, suola ja pippuri isoon kulhoon, sekoita kastikkeeksi. Lisää sikuripalat ja endiivinpuolikkaat sekä pähkinät ja marjat. Sekoita hyvin.
-
Kumoa salaatti uunipellille, murenna juusto päälle. Paahda salaattia 5–8 minuuttia niin, että juusto alkaa sulaa. Tarjoa heti.