
Säästät energiaa, kun kypsennät broccoliinit ja perunat samassa keitinvedessä.
Marinoitu perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi.
- Valmista sillä välin kastike. Purista limetin mehu. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää tehosekoittimeen limetinmehu, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, sinappi ja sokeri. Surauta ainekset tasaiseksi. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.
- Ota perunat kauhalla keitinvedestä. Kuutioi ne ja lisää lämpimien kuutioiden päälle kastike. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Leikkaa broccoliineista eli varsiparsakaaleista kuivat kannat. Leikkaa isot varret pienemmiksi. Lisää ne perunoiden keitinliemeen kypsymään muutamaksi minuutiksi. Siivilöi ja laita jääkylmään veteen odottamaan.
- Sulata pakasteherneet kuuman veden alla siivilässä.
- Kokoa salaatti. Revi jääsalaatti ja rucola kulhoon. Sekoita joukkoon broccoliinit ja herneet. Voit sekoittaa perunat vihersalaattiin tai tarjoilla ne erikseen. Viimeistele salaatti cashewpähkinöillä ja tuoreella mintulla.
Vinkki! Perunasalaatti on täyttävää, mutta vielä tukevamman aterian saa, kun paistaa perunasalaatin kaveriksi kasvispyöryköitä.