
Paljon kevätsipulia, läjäpäin luonnon laukkaa, makeaa sipulia siivuina ja kaksi kourallista tuoretta yrttiä, vähän chiliä ja rutkasti makua. Kevään sipulisin salaatti on silkkaa sipulia.
Megasipulisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori, suikaloi ja viipaloi sipuli. Hienonna kevätsipuli, chili ja korianteri. Huuhtele laukat. Laita kaikki sipulit, laukat, chilit ja yrtit isoon kulhoon. Lisää jääpaloja ja kaada vettä päälle. Liota jääkaapissa puoli tuntia.
-
Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti. Siirrä ne pois pannulta.
-
Siivilöi ja valuta sipulit, poista jäät. Raasta yhden limetin kuori hienoksi ja purista kahden hedelmän mehut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita limetit, valkosipuli, soijakastike, ruokosokeri, riisiviinietikka ja seesamiöljy isossa kulhossa. Lisää sipulit ja yrtit sekä siemenet.