
Kaunis salaatti sopii vaikka kevään juhlapöytään.
Mummun munasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Parhaiten maku säilyy, kun ravut saavat sulaa hiljalleen jääkaapissa.
-
Laita munat kiehuvaan veteen. Ota kaksi munaa vedestä 5–6 minuutin kuluttua ja laita ne kylmään veteen. Keitä loput munat koviksi, yhteensä noin 8 minuuttia. Viilennä ne heti kylmässä vedessä.
-
Kuori kovaksi keitetyt munat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset kulhoon ja hienonna ne haarukalla. Lisää joukkoon etikka, sinappi, hunaja ja suola. Sekoita tahnamaiseksi.
-
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita keltuaistahna kermavaahtoon. Hienonna joukkoon tilliä.
-
Pilko valkuaiset ja kevätsipulit. Revi salaatit tarjoiluastiaan. Lisää valkuaiset ja sipulit. Sekoita salaattiin puolet kastikkeesta. Laita loppu kastike tarjolle ruokapöytään salaatin kanssa syötäväksi.
-
Kuori pehmeäksi keitetyt munat, halkaise ne ja lisää salaatin päälle. Lusikoi päälle mäti ja lisää katkaravut. Koristele tillillä.