klo 10:00 | 22.7.2020
Perinteisen caprese-salaatin helppo ja houkutteleva haastaja on tässä – mustikkainen mozzarellasalaatti. Marjat pilkuttavat salaattiin makeutta ja rapeaksi paahdetut leipäkuutiot tuovat lisää ruokaisuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Mustikka-mozzarellasalaatti
Ainekset
2
isoa viipaletta
maalaisleipää
1
rkl
oliiviöljyä
4
dl
versoseosta tai rucolaa
1
kevätsipuli
500
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
mustikoita
2
palloa
mozzarellaa
1
dl
(thai)basilikanlehtiä
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Paista leipäpaloihin pinnoitetulla pannulla rapea pinta.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Laita versoseos lautasille. Viipaloi kevätsipuli. Puolita tai viipaloi tomaatit. Laita ne mustikoiden kanssa salaatin päälle. Revi joukkoon mozzarella ja lisää basilika. Valuta päälle kastike ja lisää leipäpalat.