
Paahdetut kasvikset ovat loistava pohja salaatille. Kun jääkapissa on rasia kasvissekoitusta, riittää lounaan valmistukseen se, että lisää lautasella esimerkiksi kala- tai papusäilykettä tai vaikka juustoa.
Paahdettu salaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
-
Kuori ja paloittele sipulit kahdeksaan osaan. Kuori ja suikaloi porkkana terävällä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Suikaloi kesäkurpitsa samoin. Leikkaa fenkoli veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
-
Laita kasvikset uunipellille. Lisää päälle öljy, viinietikka ja mausteet. Kääntele sekaisin.
-
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Tarjoa salaatti lisäkkeenä tai lounaana härkiksen tai kalasäilykkeen kanssa.
Vinkki Fenkolin sijaan voit käyttää palsternakkaa. Salaatti onnistuu myös pannulla paistamalla, lisää kastike kasvisten joukkoon aivan lopuksi.