
Vähäkaloriset mutta proteiinipitoiset pavut toimivat salaatissa hyvin yhteen runsaasti kasvirasvaa sisältävien avokadon ja pähkinöiden kanssa.
Papu-avokadosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Napsauta vihreistä pavuista kova pää pois ja keitä papuja 2–3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä.
-
Valuta säilykepavut huolellisesti. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi, avokado kuutioiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Nostele kaikki salaatin aineet kevyesti sekaisin salaattikulhossa.
-
Raasta inkivääri tai käytä valmista raastetta (esim. Spice Up). Sekoita kaikki kastikkeen aineet tasaiseksi. Kääntele kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen. Rouhi lopuksi salaatin pinnalle maapähkinöitä.