
Salaatti kuin aurinko! Tämä hehkuvanvärinen sitrus-punajuurisalaatti sopii täydellisesti vuoden pimeimmän ajan ruokapöytään.
Punajuuri-veriappelsiinisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese punajuuret huolellisesti. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää punajuuret ja mausteet. Keitä keskilämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä.
-
Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen ja viipaloi hedelmät. Purista kuorista mehu ja valuta myös leikkuulaudalle kertynyt mehu talteen kastiketta varten.
-
Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla noin 2 minuuttia käännellen. Jäähdytä ja rouhi pähkinät.
-
Kuori ja viipaloi punajuuret. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
-
Revi viinisuolaheinä tarjoiluvadille tai annoslautasille. Lisää punajuuri- ja appelsiiniviipaleet. Valuta kastike salaatin päälle. Viimeistele pähkinöillä ja kirvelillä. Tarjoa salaatti lisäkkeenä tai alkuruokana.
Vinkki Punajuuret voi keittää päivää aiemmin ja jäähdyttää keitinliemessä, jolloin mausteiden maku vahvistuu.