
Marinoi tofu maukkaaksi itse tehdyllä teriyakikastikkeella. Tästä vegaanisesta ruokaisasta salaatista riittää kahdelle.
Teriyakitofusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
- Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.
- Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.
- Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.