Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Salaatit
11:00 | 22.4.2021

Teriyakitofusalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Marinoi tofu maukkaaksi itse tehdyllä teriyakikastikkeella. Tästä vegaanisesta ruokaisasta salaatista riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min + marinointi
Helppo

Teriyakitofusalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Teriyakitofu
250
g
maustamatonta tofua
½
dl
japanilaista soijakastiketta
½
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
2
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
rypsiöljyä paistamiseen
Salaatti
½
dl
(täysjyvä)riisiä
suolaa ja vettä keittämiseen
70
g
salaattisekoitusta
½
kurkku
8
retiisiä
100
g
sokeriherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kurpitsansiemeniä
Kastike
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
japanilaista soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä

Vaiheet

  1. Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
  2. Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.
  4. Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.
  5. Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
kevyet & salaatit
vegaaninen
Tofu
Teriyaki
Vegaanisia herkkuja

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini