Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Salaatit
7:00 | 9.10.2022

Uunifetasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Arki-illan ilo on pöydässä alle puolessa tunnissa. Nerokas salaatti yhdistää uunissa kypsyneen fetan ja lämpimät kasvikset. Pikkelöity sipuli piristää makuja.

Uunifetapasta on pelastanut monesti kuumeiselta ”mitä tänään syötäisiin” -pohdinnalta. Versioita pastasta on monia, ja tässä tulee astetta kevyempi mutta takuulla vähintään yhtä herkullinen uunifetaohje.

Tällä kertaa fetan ja tomaattien joukkoon uunivuokaan lisätään kreikkalaisesta salaatista tuttuja oliiveja sekä vihreää paprikaa tai pieniä padron-paprikoita. Ne paahtuvat uunissa pehmeiksi ja makeutuvat sillä välin, kun ruoan makumaailmaa kirkastava punasipuli pikapikkelöidään.

Kun uunivuoan sisältö on hieman jäähtynyt, lusikoidaan sinne sipuli, tuoretta rucolaa sekä oreganoöljyä, joka syntyy sauvasekoittimella sekunneissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Uunifetasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
fetajuustoa
½
tl
kuivattua oreganoa
200
g
padronpaprikoita
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
dl
(kivettömiä) kalamataoliiveja
2
rkl
oliiviöljyä
2
ruukkua rucolaa
PIKAPIKKELÖITY PUNASIPULI
1
pieni punasipuli
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
vettä
OREGANOÖLJY
1
ruukku oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita feta uunivuokaan ja ripottele pinnalle oregano. Lisää padronpaprikat, tomaatit tertuissaan ja oliivit vuokaan. Valuta öljy pinnalle. Paahda uunissa 15 minuuttia, kunnes feta ja kasvikset ovat saaneet väriä

  3. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi, laita kulhoon ja kaada päälle etikka sekä vesi.

  4. Saksi oregano sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Surauta sileäksi.

  5. Tarjoa uunifetasalaatti pikkelöidyn sipulin, oreganoöljyn ja rucolan kanssa.

Vinkki Padronpaprikoiden sijaan voit lohkoa vuokaan yhden vihreän paprikan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
uunifeta
salaatti
kevyet & salaatit
kasvisruoka

Suosituimmat

Taatelikakku

Raejuustopaistos

Kesäkurpitsaröstit

Omenapiirakka-viskisour

Lihapata à la Ile

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini