
Arki-illan ilo on pöydässä alle puolessa tunnissa. Nerokas salaatti yhdistää uunissa kypsyneen fetan ja lämpimät kasvikset. Pikkelöity sipuli piristää makuja.
Uunifetapasta on pelastanut monesti kuumeiselta ”mitä tänään syötäisiin” -pohdinnalta. Versioita pastasta on monia, ja tässä tulee astetta kevyempi mutta takuulla vähintään yhtä herkullinen uunifetaohje.
Tällä kertaa fetan ja tomaattien joukkoon uunivuokaan lisätään kreikkalaisesta salaatista tuttuja oliiveja sekä vihreää paprikaa tai pieniä padron-paprikoita. Ne paahtuvat uunissa pehmeiksi ja makeutuvat sillä välin, kun ruoan makumaailmaa kirkastava punasipuli pikapikkelöidään.
Kun uunivuoan sisältö on hieman jäähtynyt, lusikoidaan sinne sipuli, tuoretta rucolaa sekä oreganoöljyä, joka syntyy sauvasekoittimella sekunneissa.
Uunifetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Laita feta uunivuokaan ja ripottele pinnalle oregano. Lisää padronpaprikat, tomaatit tertuissaan ja oliivit vuokaan. Valuta öljy pinnalle. Paahda uunissa 15 minuuttia, kunnes feta ja kasvikset ovat saaneet väriä
-
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi, laita kulhoon ja kaada päälle etikka sekä vesi.
-
Saksi oregano sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Surauta sileäksi.
-
Tarjoa uunifetasalaatti pikkelöidyn sipulin, oreganoöljyn ja rucolan kanssa.
Vinkki Padronpaprikoiden sijaan voit lohkoa vuokaan yhden vihreän paprikan.
Uunin lämpötila???
Kohta 1 225 astetta:)