
Lämpiminä tarjottavat salaatit ovat herkullisia lounasruokia. Ja ruokaisia – nälkä lähtee varmasti!
Uunivihannessalaatti ja homejuustoa
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese tai kuori juurekset, pilko ne ja paprikat haarukkapaloiksi. Leikkaa sipulit neljään osaan ja hienonna valkosipulit.
-
Yhdistä kulhossa öljy, valkosipuli ja mausteet. Lisää joukkoon kasvikset ja pähkinät, sekoita hyvin ja levitä ne tasaisesti uunipellille.
-
Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsyneet pehmeiksi. Sekoita välillä.
-
Pilko sillä aikaa tomaatit neljään osaan, laita ne kulhoon ja murenna joukkoon juusto. Hienonna herneenversot ja lisää ne kulhoon.
-
Ota pelti uunista ja purista kasvisten päälle sitruunamehua. Sekoita lämpimien vihannesten joukkoon tomaatti–juustomuru ja tarjoile lämpimänä.