
Kun saaliiksi saa herneitä, perunoita ja minttua, on aika tehdä maailman paras vihreä kesäsalaatti. Jos salaattiin kaipaa lisää ruokaisuutta, voi joukkoon puolittaa keitettyjä kananmunia.
Vihreä kesäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
-
Napsauta parsoista pois kova tyvi. Keitä parsoja noin 5 minuuttia ja herneitä noin 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kasvikset jääveteen.
-
Kuori kurkku raidalliseksi. Leikkaa suupaloiksi. Viipaloi sipuli.
-
Tee kastike. Laita yrtit, sitruunamehu, parmesaani, suola ja pippuri tehosekoittimeen. Lisää öljyä koneen käydessä niin, että muodostuu paksuhko kastike.
-
Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi tai lohkoiksi. Yhdistä kastikkeen ja kasvisten kanssa.
Vinkki: Lisää halutessasi salaattiin keitettyjä kananmunia.