
Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.
Voikukka-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.
-
Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.
-
Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
-
Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
-
Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.
Tuleeko tähän todellakin voikukan varsia? En ole kuullutkaan että ne ovat syötäviä kuten lehdet joista saa hyvää salaattia ja muitakin ruokia. Samoin kukkia voi käyttää ruoanlaittoon. Mutta varret?
Hei! Kiitos kommentista. Kyllä vain, voikukan varret ovat syötäviä, mutta mikäli kirpeät varret eivät ole omaan makuun, voi reseptiä soveltaa. :) Yt, Roosa/Soppa365