
Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.
Mausteinen paprikatahna
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.
-
Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.
-
Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.
-
Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.
Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.
Kauanko tahna säilyy jääkaapissa?
Kokeilemalla se selviää :) Luota aisteihisi.
Kiitos kommentistasi, hyvin peitettynä se säilyy ainakin pari kolme päivää!