Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Lehtikaali ja pinaatti tunnetaan laajalti niiden mainiosta ravintoainekoostumuksesta. Vesiliukoisia vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävät vihannekset päihittävät terveellisyydellään monet muut vihreät.

Tässä munakkaassa on pinaattia kahdessa muodossa, sekä pakastettuna että tuoreena. Pakastepinaatti on helppo sujauttaa sulatettuna munakasmassan joukkoon. Tuore pinaatti sopii sen sijaan lautaselle sellaisenaan. Muista valita tähän tarkoitukseen salaatti- eli babypinaattia, jota voi käyttää huoletta kypsentämättömänä.

Lehtikaalista saa puolestaan ihanan täytteen, kun pyöräyttää sen pannulla ennen munakkaan paistamista. Jos haluat oikaista, valitse kaupasta valmiiksi suikaloitua lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-pinaattimunakas

Ainekset

6
munaa
1
dl
hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
ripaus
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vettä
Täyte
1
rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
7
dl
suikaloitua lehtikaalia
ripaus
suolaa
50
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
babypinaattia, ituja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
  2. Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
  4. Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi  lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
  5. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2566 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kesäinen perunasalaatti saa makunsa perunoihin imeytetystä sitruunaöljystä ja mausteisista raakamakkaroista. Tämä salaatti nautitaan lämpimänä.

Vinkki! Perunasalaattiin sopii hyvin mausteisempikin makkara, kuten vaikkapa churrasco-raakamakkarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin makkara-perunasalaatti

Ainekset

750
g
uusia perunoita
1
pienen sitruunan mehu
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
rouhittua mustapippuria
1
iso punasipuli
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
pkt (noin 250 g)
raakamakkaraa

Työvaiheet

  1. Harjaa ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja puolita isommat perunat.

  2. Purista sitruunan mehu. Lisää joukkoon 2 ruokalusikallista öljyä ja mausteet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja ja laita puolet sivuun. Yhdistä ainekset ja kaada kuumien perunoiden päälle. (Jos perunat ovat kokonaisia, murskaa niitä hieman haarukalla, jotta sitruunaöljy imeytyy niihin.)

  3. Paloittele makkarat. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja kypsennä makkarat (pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada maustetut perunat makkaroiden joukkoon pannulle ja pyöräytä tasaiseksi ja lämmitä nopeasti. Lisää loput persiljasta päälle.

Kommentit (0)