
Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.
Lehtikaali ja pinaatti tunnetaan laajalti niiden mainiosta ravintoainekoostumuksesta. Vesiliukoisia vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävät vihannekset päihittävät terveellisyydellään monet muut vihreät.
Tässä munakkaassa on pinaattia kahdessa muodossa, sekä pakastettuna että tuoreena. Pakastepinaatti on helppo sujauttaa sulatettuna munakasmassan joukkoon. Tuore pinaatti sopii sen sijaan lautaselle sellaisenaan. Muista valita tähän tarkoitukseen salaatti- eli babypinaattia, jota voi käyttää huoletta kypsentämättömänä.
Lehtikaalista saa puolestaan ihanan täytteen, kun pyöräyttää sen pannulla ennen munakkaan paistamista. Jos haluat oikaista, valitse kaupasta valmiiksi suikaloitua lehtikaalia.
Lehtikaali-pinaattimunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
- Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
- Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
- Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
- Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.