Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 135 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Lehtikaalisipsit ovat täällä taas, mutta entistä maukkaampina – kiitos kuumien sipsien päälle ripotellun parmesaanin.

Lehtikaalisipit ovat kestosuosikki, joita kuitenkin tulee tehtyä liian harvoin. Nyt on hyvä syy ostaa pussillinen tuota superfoodiksikin kutsuttua kaalia, ja tehdä entistä parempia lehtikaalisipsejä.

Ennen uunia lehtikaalin pehmeät lehdet revitään irti kovasta lehtiruodista. Lehtiin sekoitetaan öljy, suola ja pippuri. Se kannattaa tehdä reilusti käsin, jotta ne levittyvät tasaisesti lehtien pinnalle. Sitten vain uuniin muutamaksi minuutiksi. Ohuet lehdet kärähtävät herkästi etenkin reunoilta, joten uunin vierestä ei kannata lähteä kauas.

Näistä sipseistä astetta parempia tekee italialaisten ykkösjuusto parmesaani. Kun hienoksi raastettua juustoa ripottelee juuri uunista tulleille kuumille sipseille, syntyy vastustamaton herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-lehtikaalisipsit

Ainekset

200
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
4
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi, mielellään kiertoilmatoiminnolle.

  2. Huuhtele lehtikaalit, ja leikkaa pois kova lehtiruoti. Revi lehdet suupaloiksi kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele aineet keskenään.

  3. Levitä lehtikaalit kahdelle pellille leivinpaperien päälle. Paista noin 7 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapeita. Varo etteivät kaalien reunat pääse kärähtämään.

  4. Nosta pellit uunista ja ripottele saman tien juusto kaalien pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Vierailija

Kannattaa tehdä kiertoilmauunissa, 200astetta on liikaa lämpöä, tulee kärventyneitä. Itse teen 150astetta .

Vierailija

Muuten ihan kiva, mutta lehtikaali maistuu parhaalta kypsentämättömänä. Paahdettuna siitä lähtee samanlainen allyyli-isotiosyanaatin ja dimetyylisulfidin lemu kuin ylikypsäksi muhjutetussa ruusukaalissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.