Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuitupitoisia jyviä, rapeaksi paistettua tofua ja raikkaita kasviksia. Kasaa evääksi helpot vegekulhot, joilla jaksaa koko päivän!

Voit vaihtaa kulhoihin käytetyn tofun halutessasi kotimaiseen kaurasta valmistettuun versioon. Käytä tällöin vähäsuolaista soijakastiketta tai jätä soija kokonaan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Helpot vegekulhot evääksi

Ainekset

4
dl
ateriajyviä (Myllärin)
vettä ja suolaa keittämiseen
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
limetinmehua
½
tl
suolaa
Paistettu tofu
1
pkt (270 g)
kiinteää tofua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
mietoa chilimausteseosta
1
rkl
soijakastiketta
Päälle
2
avokadoa
½
kurkkua
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
1
rs (70 g)
versoseosta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valuta tofu ja laita se lautaselle muutaman talouspaperin väliin. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna ylimääräisen nesteen imeytyä vartin ajan. 
  2. Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita limetinmehu, öljy ja suola kattilassa. Kumoa päälle valutetut jyvät ja sekoita.
  3. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja kuivamausteet pannulla. Lisää tofupalat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Mausta soijalla ja anna sen imeytyä tofupaloihin. Nosta pannu liedeltä.
  4. Leikkaa avokadot viipaleiksi, kurkku pieniksi kuutioiksi ja puolita tomaatit.
  5. Jaa jyvät kulhoihin tai eväsrasioihin. Lisää päälle tofupalat, kasvikset ja seesaminsiemenet. Purista limettiä avokadojen päälle, jotta ne säilyvät vihreinä.

Vinkki! Jos tarjoat ruuan saman tien, voit yhdistää lämpimät ja kylmät ainekset samaan kulhoon.

Kommentit (2)

Nonnii

1/2 Tl suolaa on koko vuorokauden suolamäärä. Tämän jälkeen ei saa syödä koko päivänä mitään muuta, vain vettä muutoin päivän suolamäärä ylittyy

Vierailija

Nonnii: huomaathan, että ohje on neljälle annokselle, eli suolamääräkin pysyy aisoissa jos ei mene vetämään koko satsia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tiina Pekuri ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Magun vegecarbonara on höystetty savunmakuisilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Carbonaran vegaanisessa versiossa ei ole kananmunia, mutta makua riittää jokaiseen haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + marinointi 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Magun vegaaninen carbonara

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
(1
rkl
nestemäistä savuaromia)
500
g
linguinepastaa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
tl
vehnäjauhoja
1
tlk (250 ml)
kaurakermaa
½
dl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
basilikaa tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja hienonna ne. Sekoita soijakastike ja vesi keskenään kulhossa. Lisää halutessasi nestemäistä savua, se tuo makuun syvyyttä. Lisää tomaatit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli öljyssä pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja valuta kaurakerma koko ajan sekoittaen joukkoon.

  4. Ota 2 rkl tomaattien soijamarinadia ja lisää se kastikkeeseen. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää ne sekä ravintohiivahiutaleet kastikkeeseen. Kuumenna hetki.

  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele mustapippurilla ja suikaloidulla yrtillä.

Vinkki Tee pastan pariksi vegaanista ”parmesaania”. Paahda 200 g cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Jauha pähkinät ja 1 dl ravintohiivahiutaleita monitoimikoneessa ja mausta suolalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on aurinkokuivattu tomaatti-pasta, ei carbonara. Tällä ei ole mitään yhteistä carbonaran kanssa.