
Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.
Kukkakaalin kypsentäminen keittämällä tai höyryttämällä on tarkkaa puuhaa. Ainakin, jos haluaa kaalin kypsyvän ja pitävän silti purutuntumansa.
Paahtamisessa ei sen sijaan voi epäonnistua – paitsi tietenkin unohtamalla kaalit uuniin. Paahtaminen säilyttää kukkakaalin napakkuuden ja tiivistää makua, eikä tee rakenteesta koskaan lötköä.
Kukkakaalin voi paahtaa joko irrotettuina kukintoina tai viipaleina. Palojen koko vaikuttaa luonnollisesti kypsymisaikaan.
Tällä kertaa kukkakaalinnuput maustetaan marinadilla, jossa on mukana misotahnaa, öljyä ja loraus siirappia. Samalla pellillä paahtuvat myös tofut, jotka saavat osansa marinadista. Helppo höystö sopii tarjottavaksi täysjyvänuudeleiden kanssa simppelinä kasvisruokana.
Kukkakaali-misonuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle painoksi vaikkapa keittokirja. Anna tofun kuivua vähintään 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Tällä välin poista kukkakaalista kanta ja irrota lehdet. Napsi nuput erikseen ja puolita isoimmat nuput.
-
Tee mausteseos. Sekoita keskenään misotahna, öljy, suola, pippuri ja vaahterasiirappi isohkossa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaalinnuput ja tofu. Sekoita käsin, jotta saat hierottua maustetta tofuun ja kukkakaaleihin.
-
Levitä tofu ja kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20 minuuttia.
-
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät, valutetut nuudelit seesamiöljyllä. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai kokoa annoksiksi.
Jos teet tätä ruokaa, tee nuudeleille oikea kastike. Tämä oli nyt ihan rutikuivaa. Kukkakaaleista tuli ihan kivan makuisia mison ja vaahterasiirapin kanssa, se pelasti edes vähäsen. Paistettiin kukkakaaleja tosin vain 10min, 20 min paistoajalla olisi tullut täysin ylikypsiä lötköjä. Aika huono resepti.
Hieman samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Jonkinlaista kastiketta tämä ruoka vaati, tai muuten nuudelit jäävät liian kuiviksi. Suosittelen myös tekemään kaalien ja tofun sekaan tuplamäärän kastiketta, jotta saavat kunnolla makua. Ehkä myös nuudeleiden sekaan voisi lisätä vielä erikseen tätä samaa kastiketta ja seesamiöljyä. Mielestäni kukkakaalien kypsyys oli ihan hyvä, kun pidin niitä uunissa noin 25min. Kaalin kukinnot kannattaa pilkkoa suht pieniksi.
Koska rakastan sekä misoa että kukka- ja parsakaalia ni laittaisin tuplamäärän mausteseosta jossa sekoittaisin ensin kaalit. Mutta vaihtaisin kuivan ja mauttoman tofun maukkaaseen 200g fetaa ja sen kokonaisena palana kaalien kanssa paahtumaan. Feta on myös tarpeeksi kosteaa ja pehmeää niin että kosteuttaa annoksen juuri sopivaksi.
PLS
Maku jää aika pliisuksi näissä, kaipaisi enemmän makua. Laitoin tuplamäärän kastiketta, koska muuten ruuasta olisi tullut aivan liian kuivaa.