Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-misonuudelit

Ainekset

1
pkt (200 g)
maustamatonta tofua
1
kukkakaali
200
g
täysjyvänuudeleita
1
rkl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
1
punainen chili
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Mausteseos
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle painoksi vaikkapa keittokirja. Anna tofun kuivua vähintään 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Tällä välin poista kukkakaalista kanta ja irrota lehdet. Napsi nuput erikseen ja puolita isoimmat nuput.

  2. Tee mausteseos. Sekoita keskenään misotahna, öljy, suola, pippuri ja vaahterasiirappi isohkossa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaalinnuput ja tofu. Sekoita käsin, jotta saat hierottua maustetta tofuun ja kukkakaaleihin.

  3. Levitä tofu ja kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  4. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät, valutetut nuudelit seesamiöljyllä. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai kokoa annoksiksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos teet tätä ruokaa, tee nuudeleille oikea kastike. Tämä oli nyt ihan rutikuivaa.  Kukkakaaleista tuli ihan kivan makuisia mison ja vaahterasiirapin kanssa, se pelasti edes vähäsen. Paistettiin kukkakaaleja tosin vain 10min, 20 min paistoajalla olisi tullut täysin ylikypsiä lötköjä. Aika huono resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukuskus paketissa

Ainekset

2
dl
(täysjyvä)kuskusia
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
16
raakaa jättirapua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
  2. Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
  3. Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Nämä kauraleipäset ovat tosi rapeat ja helpot tehdä, ei vaivaamista ja nostatus uunissa, siksi kannattaa käyttää kuivahiivaa, koska se kestää paremmin lämpimässä (uunissa) nostatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauraleipäset vaivaamatta (helppo nostatus)

Ainekset

2,5
dl
vesi
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria (taikina nousee paremmin, kun hiiva saa ravintoa)
1/2
pss
kuivahiivaa
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
sämpyläjauhoja

Työvaiheet

Lämmitä taikinakulhossa neste mikrossa 40 s, sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola, tai vatkaa, lisää sitten 1 dl kaurahiutaleita, sekoita ja lisää sämpyläjauhot sekoittaen.

Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kekoja n. 8 kpl ja laita jokaisen päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile leipäset pyöreiksi leipäsiksi, ei liian mataliksi. On helppo työvaihe.

Nostata uunissa 50 asteessa n. 10 - 15 min keskitasolla, sen jälkeen laita uunin lämpö 200 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min. Tarkista pohjasta ovatko paistuneet kauniisti ja että leipäset ovat kevyitä.

Kun otat uunista pidä leivinliinan alla niitä, kun jäähtyvät, että kuori ei ole liian rapea : )

Jos ei tule kaikkia syötyä heti, pidä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa n. 10 s, ovat kuin uusia, voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa n. 15 s.

Kommentit (0)