Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.

Kukkakaalin kypsentäminen keittämällä tai höyryttämällä on tarkkaa puuhaa. Ainakin, jos haluaa kaalin kypsyvän ja pitävän silti purutuntumansa.

Paahtamisessa ei sen sijaan voi epäonnistua – paitsi tietenkin unohtamalla kaalit uuniin. Paahtaminen säilyttää kukkakaalin napakkuuden ja tiivistää makua, eikä tee rakenteesta koskaan lötköä.

Kukkakaalin voi paahtaa joko irrotettuina kukintoina tai viipaleina. Palojen koko vaikuttaa luonnollisesti kypsymisaikaan.

Tällä kertaa kukkakaalinnuput maustetaan marinadilla, jossa on mukana misotahnaa, öljyä ja loraus siirappia. Samalla pellillä paahtuvat myös tofut, jotka saavat osansa marinadista. Helppo höystö sopii tarjottavaksi täysjyvänuudeleiden kanssa simppelinä kasvisruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-misonuudelit

Ainekset

1
pkt (200 g)
maustamatonta tofua
1
kukkakaali
200
g
täysjyvänuudeleita
1
rkl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
1
punainen chili
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Mausteseos
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle painoksi vaikkapa keittokirja. Anna tofun kuivua vähintään 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Tällä välin poista kukkakaalista kanta ja irrota lehdet. Napsi nuput erikseen ja puolita isoimmat nuput.

  2. Tee mausteseos. Sekoita keskenään misotahna, öljy, suola, pippuri ja vaahterasiirappi isohkossa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaalinnuput ja tofu. Sekoita käsin, jotta saat hierottua maustetta tofuun ja kukkakaaleihin.

  3. Levitä tofu ja kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  4. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät, valutetut nuudelit seesamiöljyllä. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai kokoa annoksiksi.

Kommentit (4)

Vierailija

Jos teet tätä ruokaa, tee nuudeleille oikea kastike. Tämä oli nyt ihan rutikuivaa.  Kukkakaaleista tuli ihan kivan makuisia mison ja vaahterasiirapin kanssa, se pelasti edes vähäsen. Paistettiin kukkakaaleja tosin vain 10min, 20 min paistoajalla olisi tullut täysin ylikypsiä lötköjä. Aika huono resepti.

Vierailija

Hieman samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Jonkinlaista kastiketta tämä ruoka vaati, tai muuten nuudelit jäävät liian kuiviksi. Suosittelen myös tekemään kaalien ja tofun sekaan tuplamäärän kastiketta, jotta saavat kunnolla makua. Ehkä myös nuudeleiden sekaan voisi lisätä vielä erikseen tätä samaa kastiketta ja seesamiöljyä. Mielestäni kukkakaalien kypsyys oli ihan hyvä, kun pidin niitä uunissa noin 25min. Kaalin kukinnot kannattaa pilkkoa suht pieniksi.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Koska rakastan sekä misoa että kukka- ja parsakaalia ni laittaisin tuplamäärän mausteseosta jossa sekoittaisin ensin kaalit. Mutta vaihtaisin kuivan ja mauttoman tofun maukkaaseen 200g fetaa ja sen kokonaisena palana kaalien kanssa paahtumaan. Feta on myös tarpeeksi kosteaa ja pehmeää niin että kosteuttaa annoksen juuri sopivaksi.

PLS

Vierailija

Maku jää aika pliisuksi näissä, kaipaisi enemmän makua. Laitoin tuplamäärän kastiketta, koska muuten ruuasta olisi tullut aivan liian kuivaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.