
Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.
Kukkakaali-misonuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle painoksi vaikkapa keittokirja. Anna tofun kuivua vähintään 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Tällä välin poista kukkakaalista kanta ja irrota lehdet. Napsi nuput erikseen ja puolita isoimmat nuput.
-
Tee mausteseos. Sekoita keskenään misotahna, öljy, suola, pippuri ja vaahterasiirappi isohkossa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaalinnuput ja tofu. Sekoita käsin, jotta saat hierottua maustetta tofuun ja kukkakaaleihin.
-
Levitä tofu ja kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20 minuuttia.
-
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät, valutetut nuudelit seesamiöljyllä. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai kokoa annoksiksi.
Jos teet tätä ruokaa, tee nuudeleille oikea kastike. Tämä oli nyt ihan rutikuivaa. Kukkakaaleista tuli ihan kivan makuisia mison ja vaahterasiirapin kanssa, se pelasti edes vähäsen. Paistettiin kukkakaaleja tosin vain 10min, 20 min paistoajalla olisi tullut täysin ylikypsiä lötköjä. Aika huono resepti.