
Thaimaalaisittain tehtyä kurpitsasalaattia saa nuijia kunnolla! Näin maut sekoittuvat ja kurpitsa pehmenee ihanasti.
Myskikurpitsa on kurpitsalajike, jonka makeahkoa hedelmälihaa voi syödä myös tuoreena ilman kypsennystä. Kurpitsa on kuitenkin melko kovaa, joten parhaiten se sopii erilaisiin raastesalaatteihin.
Thaimaalainen tulinen ja voimakkaan makuinen som tam -papaijasalaatti onnistuu miedosta ja makeahkosta myskikurpitsasta. Kurpitsa tulee kuoria ja siemenet rihmastoineen poistaa. Siemenet voi paahtaa ja käyttää jonkin muun ruoan lisukkeena. Kurpitsa raastetaan isolla raastimella.
Kastikkeeseen tulee chili ja valkosipuli palasina sekä suolapähkinöitä. Nämä ainekset nuijitaan kulhossa tai isossa morttelissa murskaksi. Sitten mukaan lisätään kurpitsaraaste, limetti lohkottuna ja sokeria sekä kala- tai soijakastiketta.
Kurpitsa som tam
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori kurpitsa ja lusikoi pois mahdolliset siemenet. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
-
Pese limetit ja chili. Leikkaa limetit lohkoiksi ja chili muutamaan osaan. Kuori valkosipulinkynnet.
-
Laita chilit, valkosipulit ja pähkinät kulhoon. Murskaa ne esimerkiksi muusinuijalla tai jykevällä puukauhalla. Lisää limetit, sokeri ja kurpitsat. Nuiji salaattia, kunnes limeteistä on irronnut mehu ja kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin.
-
Mausta kalakastikkeella ja sekoita.
-
Anna makujen tasaantua 15 minuuttia. Maista ja lisää halutessasi kalakastiketta.
Vinkki Voit tehdä salaatin myös morttelissa muutamassa erässä. Parhaiten tarkoitukseen sopii iso kivimortteli.