Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 474 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Arjen todellinen sankari on vegaaninen pastasalaatti, joka valmistuu vartissa pienenkin lähikaupan aineksista.

Minun ja mustapapu-avokadosalaatin suhde on kestänyt jo lähes kymmenen vuotta, ja ne ovat olleet hienoja vuosia. Alkujaan bongasin idean mustapapujen, tomaatin ja avokadon yhdistämisestä Eeva Kolun ruokablogista. Olen kuitenkin tehnyt ohjeeseen merkittäviä muutoksia. Minä paistan pavut pannulla chilin ja valkosipulin kanssa, ja lisään salaatin joukkoon pastaa, koska rakastan hiilareita. Jos sinä et rakasta, niin ruoka toimii hienosti myös ilman pastaa.

Välillä teen myös epävegaanista versiota niin, että lisään valmiin annoksen päälle fetaa – sepä vasta onkin herkullista. Mutta jo aivan tämä perusversio pelastaa perheeni nälkäkiukulta lähes viikottain.

Teen tätä salaattia myös juhliin. Silloin ostan ison paketin kuivattuja papuja ja liotan ja keitän ne itse mausteliemessä. Kuivattujen papujen kanssa läträäminen tulee huomattavasti säilykepapuja halvemmaksi, mutta arjessa minusta ei siihen ole.

Lopuksi vielä kaksi tärkeää vinkkiä. Varmista, että avokadot ovat varmasti kypsiä. Paras konsti on ostaa iso pussillinen raakoja tarjousavokadoja ja säilyttää niitä pari päivää paperipussissa banaanien, omenoiden tai tomaattien kanssa. Nämä kasvikset vapauttavat etyleenikaasua, joka nopeuttaa avokadojen kypsymistä. Ja toinen: älä pihtaile juustokuminan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mustapapu-avokadosalaatti

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
3
dl
keittämätöntä pastaa (esim. farfalle)
1
paketti tai tölkki
säilykemustapapuja
rypsiöljyä paistamiseen
1
rasia
kirsikkatomaatteja
2
avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
juustokuminaa eli jeeraa
0,5
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Sen keittyessä pilko sipuli, valkosipuli ja chili (poista siemenet) pieneksi silpuksi ja kuullota niitä hetki pannulla keskilämmöllä.
  2. Huuhdo pavut ja lisää ne pannulle sipulin ja chilin kanssa. Lisää juustokumina ja paista hetki. Siirrä tarjoilukulhoon. Pilko kulhoon myös tomaatit ja avokadot. Lisää sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sekoita.
  3. Kun pasta on valmista, valuta se ja lisää kulhoon muiden aineiden joukkoon. Lisää vielä sekaan hyvää oliiviöljyä, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (11)

Vierailija

Reseptiä lueskellessa olin vähän skeptinen, mutta kokeilin kun Soppa365 reseptit ovat aina olleet positiivisia yllätyksiä. Ja niin oli tämäkin! Superhyvää, ja juustokumina on se jutttu! Maistui lihansyöjämiehellekin! Jää käyttöön tämä resepti, kiitos!

Jumala

Pakko kokeilla mahd. pian, kuulostaa upean herkulliselta!

LaiskaKokki

Tätä oli pakko kokeilla ja hyvää tuli. Laitoin sitä fetaakin ;)

En ole kuminan ystävä, ja juustokumina epäilyttää nimensä vuoksi, mutta tässä sitä ei ihan oikeasti kannata säästellä. Ensi kerralla laitan vähän enemmän (tai vahvempaa) chiliä ja ehkä korianteria joukkoon myöskin. Kiitos ohjeesta, jää käyttöön!

SusaMama

Loistavan makuinen salaatti! Lapsetkin tykkäsivät! :)

Vierailija

Purutuntumaa lisäsi vielä mukavasti cashew pähkinät!

Vierailija

Toimiiko salaatti myös kylmänä?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Toimii kyllä :) Olen usein ottanut tätä evääksi.

Mirkkulii

Hei! Minkä verran tarvitaan kuivattuja papuja, jos haluaa käyttää niitä tölkkipapujen sijaan?

Vierailija

Aivan jumalattoman hyvää ja helppo soveltaa. Yleensä epäonnistun kaikissa reseptikokeiluissa, mutta tämä on lähes mahdoton sössiä. Ja Jeera, uusi lempimausteeni. 6/5

Mattichef
Seuraa 
Liittynyt21.7.2019

Todella hyvää, kiitos tästä! Feta on kyllä itselläni melko pakollinen ainesosa tässä salaatilla. Noin suuri juustokuminan määrä epäilytti alkuun, mutta kyllä se vaan toimii! Sen verran olen tuunannut reseptiä, että mukaan menee kokonainen chili siemenineen. Ei tule edelleenkään liian tulista, jos on vähänkään tottunut. Sekaan/päälle tulee myös korianteria ja sitruunamehu korvautuu tuoreella limemehulla, koska tykkään meksikolaisista mauista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (1)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Tämä oli aivan täys-floppi resepti! Käytin hyviä raaka-aineita ja tein kaiken kuten reseptissä oli ohjeistettu, ruuasta tuli hyvin mauton, ei saanut alas ilman ketšuppia. Resepti epäilytti jo ennen kokeilua, keitetty pastaa vielä 20min munamaidossa uunissa, ei se toimi, eikä se toiminutkaan (suomalainen makaronilaatikko on erilainen resepti, munamaito toimii siinä ihan hyvin). Tämä taitaa olla ensimmäinen resepti täältä sivustolta, joka on niin floppi. Olen tehnyt tältä sivustolta noin 50 reseptiä ainakin. 

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Uunipastarullien sisältä löytyy sitruunalla terästettyä pinaatti-juustotäytettä. Maistuu ihanan mehevältä ja raikkaalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lasagna roll-ups eli uunipastarullat

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
tuorelasagnelevyjä
Täyte
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
150
g
tuoretta babypinaattia tai pieniä nokkosenlehtiä
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raastettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
2
dl
ruokakermaa
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
parmesaania raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pinjansiemeniä, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Jos käytät nokkosia, aloita niiden käsittelystä. Kerää vain pieniä lehtiä. Nuoret, kirkkaanväriset latvaversot maistuvat parhailta. Huuhtele nokkoset. Ryöppää nokkosia suolalla maustetussa vedessä minuutti. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Laita nokkoset ryöppäyksen jälkeen siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Puristele vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä kypsiksi. Lisää pinaatti tai nokkoset. Paista käännellen muutama minuutti. Voit halutessasi hienontaa niitä veitsellä pienemmäksi. Sekoita joukkoon ricotta, parmesaani, persilja, sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet.
  3. Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille. Kääri rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
  4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Raasta päälle parmesaania.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia folion alla. Ripottele päälle halutessasi paahdettuja pinjansiemeniä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (1)

Darja

Kauheesti näillä teijän ohjeilla pittää eri ainesosia ostaa. Eipä työttömällä riitä tommosiin rahat.