Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 525 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Arjen todellinen sankari on vegaaninen pastasalaatti, joka valmistuu vartissa pienenkin lähikaupan aineksista.

Minun ja mustapapu-avokadosalaatin suhde on kestänyt jo lähes kymmenen vuotta, ja ne ovat olleet hienoja vuosia. Alkujaan bongasin idean mustapapujen, tomaatin ja avokadon yhdistämisestä Eeva Kolun ruokablogista. Olen kuitenkin tehnyt ohjeeseen merkittäviä muutoksia. Minä paistan pavut pannulla chilin ja valkosipulin kanssa, ja lisään salaatin joukkoon pastaa, koska rakastan hiilareita. Jos sinä et rakasta, niin ruoka toimii hienosti myös ilman pastaa.

Välillä teen myös epävegaanista versiota niin, että lisään valmiin annoksen päälle fetaa – sepä vasta onkin herkullista. Mutta jo aivan tämä perusversio pelastaa perheeni nälkäkiukulta lähes viikottain.

Teen tätä salaattia myös juhliin. Silloin ostan ison paketin kuivattuja papuja ja liotan ja keitän ne itse mausteliemessä. Kuivattujen papujen kanssa läträäminen tulee huomattavasti säilykepapuja halvemmaksi, mutta arjessa minusta ei siihen ole.

Lopuksi vielä kaksi tärkeää vinkkiä. Varmista, että avokadot ovat varmasti kypsiä. Paras konsti on ostaa iso pussillinen raakoja tarjousavokadoja ja säilyttää niitä pari päivää paperipussissa banaanien, omenoiden tai tomaattien kanssa. Nämä kasvikset vapauttavat etyleenikaasua, joka nopeuttaa avokadojen kypsymistä. Ja toinen: älä pihtaile juustokuminan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mustapapu-avokadosalaatti

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
3
dl
keittämätöntä pastaa (esim. farfalle)
1
paketti tai tölkki
säilykemustapapuja
rypsiöljyä paistamiseen
1
rasia
kirsikkatomaatteja
2
avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
juustokuminaa eli jeeraa
0,5
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Sen keittyessä pilko sipuli, valkosipuli ja chili (poista siemenet) pieneksi silpuksi ja kuullota niitä hetki pannulla keskilämmöllä.
  2. Huuhdo pavut ja lisää ne pannulle sipulin ja chilin kanssa. Lisää juustokumina ja paista hetki. Siirrä tarjoilukulhoon. Pilko kulhoon myös tomaatit ja avokadot. Lisää sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sekoita.
  3. Kun pasta on valmista, valuta se ja lisää kulhoon muiden aineiden joukkoon. Lisää vielä sekaan hyvää oliiviöljyä, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (11)

Vierailija

Reseptiä lueskellessa olin vähän skeptinen, mutta kokeilin kun Soppa365 reseptit ovat aina olleet positiivisia yllätyksiä. Ja niin oli tämäkin! Superhyvää, ja juustokumina on se jutttu! Maistui lihansyöjämiehellekin! Jää käyttöön tämä resepti, kiitos!

Jumala

Pakko kokeilla mahd. pian, kuulostaa upean herkulliselta!

LaiskaKokki

Tätä oli pakko kokeilla ja hyvää tuli. Laitoin sitä fetaakin ;)

En ole kuminan ystävä, ja juustokumina epäilyttää nimensä vuoksi, mutta tässä sitä ei ihan oikeasti kannata säästellä. Ensi kerralla laitan vähän enemmän (tai vahvempaa) chiliä ja ehkä korianteria joukkoon myöskin. Kiitos ohjeesta, jää käyttöön!

SusaMama

Loistavan makuinen salaatti! Lapsetkin tykkäsivät! :)

Vierailija

Purutuntumaa lisäsi vielä mukavasti cashew pähkinät!

Vierailija

Toimiiko salaatti myös kylmänä?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Toimii kyllä :) Olen usein ottanut tätä evääksi.

Mirkkulii

Hei! Minkä verran tarvitaan kuivattuja papuja, jos haluaa käyttää niitä tölkkipapujen sijaan?

Vierailija

Aivan jumalattoman hyvää ja helppo soveltaa. Yleensä epäonnistun kaikissa reseptikokeiluissa, mutta tämä on lähes mahdoton sössiä. Ja Jeera, uusi lempimausteeni. 6/5

Mattichef
Seuraa 
Liittynyt21.7.2019

Todella hyvää, kiitos tästä! Feta on kyllä itselläni melko pakollinen ainesosa tässä salaatilla. Noin suuri juustokuminan määrä epäilytti alkuun, mutta kyllä se vaan toimii! Sen verran olen tuunannut reseptiä, että mukaan menee kokonainen chili siemenineen. Ei tule edelleenkään liian tulista, jos on vähänkään tottunut. Sekaan/päälle tulee myös korianteria ja sitruunamehu korvautuu tuoreella limemehulla, koska tykkään meksikolaisista mauista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 422 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaali saa tässä ruoassa olla reiluina paloina, jotta siihen jää mukavaa rapeutta ja pureskeltavuutta. Kastiketta kannattaa maistella valmistuksen lomassa ja lisätä tarvittaessa limenmehua, sokeria tai suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana-kaalipannu

Ainekset

noin 600
g
valkokaalia
2
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
öljyä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
1
prk (150 g)
vihreää currytahnaa
1–2
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
limetin mehu
mustapippuria
(1
chili)

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
  3. Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.

  4. Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Perinteisesti sahramirisotto tarjotaan Italiassa osso buco milanesen kanssa. Shramirisotto saa makua viinin sijaan kuivasta sherrystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sahramirisotto

Ainekset

1
l
kasvis- tai kanalientä
1
tl
sahramia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
75
g
voita
75
g
parmesaanijuustoa
½
tl
suolaa
dl
kuivaa sherryä
4
dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemi kattilassa ja ota ½ dl lientä erilliseen kulhoon. Jauha sahramit puhtaassa morttelissa ja sekoita kulhossa liemen kanssa. Pidä liemi lämpimänä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi voi. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Sulata kolmannes voista laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää salottisipulit ja suola. Kuullota pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti.

  4. Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia sekoittaen, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada sherry kattilaan. Sekoita, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt.

  5. Lisää sahramiliemi sekoittaen. Lisää sitten kerralla noin puolet liemestä, ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.

  6. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita loppu voi ja parmesaani risottoon. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoa risotto heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Pinnalta rapeat, sisältä tomaattisen aromikkaat pastaputket maistuvat juhlavieraille. On tärkeää antaa valmiin paistoksen vetäytyä, jotta se pysyy ehjänä annosteltaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hunajakennocannellonit

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
cannelloni-pastaputkia
TOMAATTIKASTIKE
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
4
rkl
öljyä
4
prk (à 390 g)
paseerattua tomaattia
3
rkl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
oliiveja pieninä kuutioina
PINAATTIKASTIKE
380
g
salaattipinaattia tai lehtikaalia
3
rkl
öljyä
2
prk (à 200 g)
ranskankermaa
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
3
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
200
g
fetajuustoa
1
dl
parmesaania raastettuna
(tuoretta basilikaa tai oreganoa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat pienenpieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään 15 min. Lisää kikherneet ja pieniksi kuutioidut oliivit.

  2. Hienonna pinaatit. Kuullota ne pannulla öljyssä muutamassa erässä. Laita kulhoon. Lisää kermat, parmesaani, sitruunamehu ja -kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Laita puolet tomaattikastikkeesta cannellonien korkuiseen uunivuokaan. Jos sinulla ei ole tarpeeksi korkeaa vuokaa, laita leivinpaperisuikale vuoan sisään siten, että se on hieman cannelloneja korkeampi. Työnnä cannellonit tiiviisti pystyyn vuokaan.

  4. Laita loppu tomaattikastike ja pinaattikastike kertakäyttöisiin pursotinpusseihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastiketta noin puoleenväliin. Pursota loppu kastike väleihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastikkeen päälle tomaattikastike. Murusta feta cannelloneihin.

  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Raasta kuuman paistoksen päälle parmesaania. Peitä foliolla ja keittiöpyyhkeellä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Jämäruoan hyötykäyttö, saat hyvää helposti sitä vähän tuunaamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuunattu kinkkukiusaus, jämä

Ainekset

kinkkukiusauksen jämä/tai muu perunalaatikon jämä
rasvaa
3 - 4
kanamunaa
juustoraastetta sopivasti
loraus ruokakermaa
nakkeja sopivasti/ei välttämättä
kirsikka tomaattia/ei välttämättä

Työvaiheet

Laita paistinpannulle sopivasti rasvaa, kun rasva on sulannut lisää sitten kiusauksen jämä
ja ruokakermaa sopivasti, sekoittele vähän.
Anna olla levy vähän aikaa täysillä ja pienennä sitten sopivasti lämpöä.
Lisää 3 - 4 kanamunaa, voit rikkoa ne juomalasiin ja kaada sitten paistinpannuun,
lisää vielä juustoraastetta päälle ja puolitetut kirsikkatomaatit.
Jos haluat nakinpaloja, paista ne erikseen päälle.
Sillä aikaa anna hautua ruoan hiljalleen kannen alla, niin että kanamunat ovat hyytyneet ja juustoraaste sulannut. Päälle voi ripotella vielä jos löytyy aurajuuston muruja, tai muuta.

Kommentit (2)

Vierailija

Erikoinen sekasotku!ei maistuisi!

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Ei ole pakko laittaa kaikkea 😊 toiset tykkää tehdä sellaista mihin saa kotoa löytyvät ruoka-aineet lisättyä tuomaan makua ja näköä, mistä kukin tykkää, mutta tämä on hyvä ilman lisäyksiäkin.