
Purkki tai pari kypsiä linssejä on hyvä pitää keittiön kaapeissa hätävarana. Niistä syntyy nopea tomaattinen kastike, jonka ei tarvitse kauaa porista.
Linssibolognese
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota 1 minuutti ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet.
-
Lisää tomaattipyree ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
-
Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa linssibolognese pastan, perunamuusin tai keitetyn ruokaviljan kanssa.
Linssit valmistuvat niin nopeasti että mielestäni ei ole mitään syytä ostaa valmiiksi keitettyjä. Pavut ovat sitten eri asia jos ei jaksa niitä liotella ja keitellä ovat valmiiksi keitetyt erinomainen apu keittiössä.
Niin ja tämä kastike on tosi hyvää. Suosittelen.
Missä on bolognesen oleellisin makua antava osa, "pyhä kolminaisuus" eli soffritto? Ilman sitä kastike ei ole mikään bolognese.
Bolognese tehdään soffrittoon, eikä siinä käytetä tomaattimurskaa eikä etenkään yrttimaustettua. Valmistukseen menee yli neljä tuntia. Linssejä siinä ei ole. Taas mainostetaan pikamössöä italialaisena ruokana.
Minulla on kuivattuja linssejä, joita ajattelin käyttää, mutta pitääkö paikkansa, että ne täytyy huuhdella ennen käyttöä? Pakkauksessa ei mainita.
Hei! Linssit on hyvä huuhtoa huolellisesti ennen kypsentämistä :)
Hyvä resepti mutta itse lisäsin tähän kuivattua minttua aika reilusti. Minttu kohottaa maut uuteen ulottuvuuteen ja siitä tuli todella herkullista.