Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Purkki tai pari kypsiä linssejä on hyvä pitää keittiön kaapeissa hätävarana. Niistä syntyy nopea tomaattinen kastike, jonka ei tarvitse kauaa porista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssibolognese

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
½
ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1
tlk (380 g)
kypsiä punaisia linssejä (säilyke)
2–3
tl
sokeria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota 1 minuutti ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

  2. Lisää tomaattipyree ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

  3. Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa linssibolognese pastan, perunamuusin tai keitetyn ruokaviljan kanssa.

Kommentit (6)

Mimmmi23

Linssit valmistuvat niin nopeasti että mielestäni ei ole mitään syytä ostaa valmiiksi keitettyjä. Pavut ovat sitten eri asia jos ei jaksa niitä liotella ja keitellä ovat valmiiksi keitetyt erinomainen apu keittiössä.
Niin ja tämä kastike on tosi hyvää. Suosittelen.

Vierailija

Missä on bolognesen oleellisin makua antava osa, "pyhä kolminaisuus" eli soffritto? Ilman sitä kastike ei ole mikään bolognese.

nonna71

Bolognese tehdään soffrittoon, eikä siinä käytetä tomaattimurskaa eikä etenkään yrttimaustettua. Valmistukseen menee yli neljä tuntia. Linssejä siinä ei ole. Taas mainostetaan pikamössöä italialaisena ruokana.

Paavo

Minulla on kuivattuja linssejä, joita ajattelin käyttää, mutta pitääkö paikkansa, että ne täytyy huuhdella ennen käyttöä? Pakkauksessa ei mainita.

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Linssit on hyvä huuhtoa huolellisesti ennen kypsentämistä :)

Mitä-syötäisi-tänään

Hyvä resepti mutta itse lisäsin tähän kuivattua minttua aika reilusti. Minttu kohottaa maut uuteen ulottuvuuteen ja siitä tuli todella herkullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Umamista makua huokuva sieniliemi valmistuu kuivatuista sienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1,2 l valmista lientä
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sieniliemi

Ainekset

1
sipuli
1
keskikokoinen purjo
1
juuripersija
2
rkl
rypsiöljyä
4
dl
kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja, orakkaita)
2
l
vettä
1
rosmariinin oksa
5
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.

  3. Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.

  4. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)