Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Munakoiso, tofu ja hoisin-kastike ovat tämän kiinalaisen vegaaniherkun peruspilarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ma po -tofua ja munakoisoa

Ainekset

1
keskikokoinen munakoiso
5
dl
rypsiöljyä
400
g
kiinteää tofua
ripaus
kuivattua chiliä
2
rkl
seesamiöljyä
3
kevätsipulia
Kastike
2
valkosipulinkynttä
5
cm:n
pätkä inkivääriä
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
kasvislientä
3/4
dl
hoisin-kastiketta
3/4
dl
soijaa
1
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi, hoisin ja soija. Kiehauta seos.
  2. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa.
  3. Kuutioi munakoiso. Kuumenna öljy wokissa. Paista munakoisoa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Nosta hetkeksi talouspaperille valumaan.
  4. Lisää munakoisot ja tofukuutiot kastikkeeseen. Mausta chilillä, seesamiöljyllä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (2)

Paula Tanninen
Seuraa 
Liittynyt16.10.2014

Mitä tarkoitetaan tuolla reseptin soijalla? Jos sillä tarkoitetaan soijakastiketta, niin ruuasta tulee ihan törkeän suolaista kun otetaan huomioon että jos kasvisliemen tekee kuutiosta joissa on myös paljon suolaa. Samoin ihmetyttää tuo öljyn määrä (5dl), onko tarkoitus että munakoiso uppopaistetaan ölyssä?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Soijalla tarkoitetaan tosiaankin soijakastiketta, niissähän on myös vähäsuolaisia vaihtoehtoja, jos on miedomman maun ystävä.

Ja munakoisoviipaleet on tarkoitus uppopaistaa, siitä iso öljymäärä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kuin mummolassa! Keitä perunat ja poristele pannulla perinteisen herkullinen makkarakastike. Aikamatkaan ei tarvita mitään muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkarakastike

Ainekset

½
(à 500 g)
lenkkimakkaraa
2
sipulia
50
g
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
vettä
½
lihaliemikuutiota
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sinappia
mustapippuria
Viimeistelyyn
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sulata voi pannussa. Ruskista makkaroita ja sipulia, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää jauhot ja paista ahkerasti käännellen muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja sekoittele. Murusta pannulle lihaliemikuutio.
  5. Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja mustapippurilla. Anna porista 10 minuuttia, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivan paksua. Tarkista maku.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Patukat taltuttavat makeannälän tehokkaasti ja suklaapatukkaa huomattavasti terveellisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinähunajapatukat

Ainekset

2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
pistaasipähkinöitä (suolattomia)
2
rkl
hunajaa
2
rkl
maapähkinävoita
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
kaurahiutaleita
2
rkl
kookoshiutaleita
1/2
(luomu) appelsiinin kuori raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi, mutta niin, että joukkoon saa jäädä kokonaisiakin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (25 x 20 cm). Kumoa pähkinäseos vuokaan ja laita toinen leivinpaperi seoksen päälle. Painele seos mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vuokaa uunissa noin 10 minuuttia niin, että pähkinät ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmästä levystä terävällä veitsellä patukoita.

Vinkki Kun syöt pähkinöitä säännöllisesti, pienennät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Erityisesti pekaanipähkinät sisältävät kolesterolia alentavaa kasvissterolia, joka vastaa kolesterolilääkityksellä saatavaa hyötyä.

Kommentit (0)