
Munakoiso, tofu ja hoisin-kastike ovat tämän kiinalaisen vegaaniherkun peruspilarit.
Ma po doufu, eli rokonarpisen vaimon tofu, on tunnettu ruoka, jossa tofu saa makua tulisesta kastikkeesta. Alkuperäisessä ohjeessa tofun seuralaisena on possua ja kastikkeessa fermentointua mustapapua, mutta tässä vegeille sopivassa versiossa liha korvataan munakoisolla.
Paputahnaa saa aasialaisista marketeista, ohjeessa se on korvattu hoisin-kastikkeella herkullisuuden kärsimättä. Mikä parasta, tämä ruoka on vegaaninen.
Ma po -tofua ja munakoisoa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi, hoisin ja soija. Kiehauta seos.
- Yhdistä maissitärkkelys ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa.
- Kuutioi munakoiso. Kuumenna öljy wokissa. Uppopaista munakoisoa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Nosta hetkeksi talouspaperille valumaan.
- Lisää munakoisot ja tofukuutiot kastikkeeseen. Mausta chilillä, seesamiöljyllä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Mitä tarkoitetaan tuolla reseptin soijalla? Jos sillä tarkoitetaan soijakastiketta, niin ruuasta tulee ihan törkeän suolaista kun otetaan huomioon että jos kasvisliemen tekee kuutiosta joissa on myös paljon suolaa. Samoin ihmetyttää tuo öljyn määrä (5dl), onko tarkoitus että munakoiso uppopaistetaan ölyssä?
Soijalla tarkoitetaan tosiaankin soijakastiketta, niissähän on myös vähäsuolaisia vaihtoehtoja, jos on miedomman maun ystävä.
Ja munakoisoviipaleet on tarkoitus uppopaistaa, siitä iso öljymäärä.
Tämähän nyt ei ole lähellekkään oikeaa mapo tofua. Resepti on semmoinen "no tehdään näillä aineksilla, kun ei jaksa oikeita etsiä" tyylinen ratkaisu ja mielestäni tätä ei pitäisi mapo tofuksi kutsua vaikka hyvän makuista olisikin.
Tofun paistaminen on unohtunut ohjeesta.
Mapo tofua ei todellakaan tehdä kiinteästä tofusta, vaan pehmeästä ja nestepitoisesta silken tofusta.
Mää nyt en ihan ymmärrä, miten tää on mapo tofu, kun koko reseptissä ei oo yhtään sichuaninpippuria eikä paputahnaa, ja chiliäkin varsin hintsusti?