Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Vegaaninen
14:15 | 27.1.2015

Ma po -tofua ja munakoisoa

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Munakoiso, tofu ja hoisin-kastike ovat tämän kiinalaisen vegaaniherkun peruspilarit.

Ma po doufu, eli rokonarpisen vaimon tofu, on tunnettu ruoka, jossa tofu saa makua tulisesta kastikkeesta. Alkuperäisessä ohjeessa tofun seuralaisena on possua ja kastikkeessa fermentointua mustapapua, mutta tässä vegeille sopivassa versiossa liha korvataan munakoisolla.

Paputahnaa saa aasialaisista marketeista, ohjeessa se on korvattu hoisin-kastikkeella herkullisuuden kärsimättä. Mikä parasta, tämä ruoka on vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo

Ma po -tofua ja munakoisoa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
keskikokoinen munakoiso
5
dl
rypsiöljyä
400
g
kiinteää tofua kuutioituna
ripaus
kuivattua chiliä
2
rkl
seesamiöljyä
3
kevätsipulia
Kastike
2
valkosipulinkynttä
5
cm:n
pätkä inkivääriä
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
kasvislientä
3/4
dl
hoisin-kastiketta
3/4
dl
soijaa
1
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi, hoisin ja soija. Kiehauta seos.
  2. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa.
  3. Kuutioi munakoiso. Kuumenna öljy wokissa. Uppopaista munakoisoa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Nosta hetkeksi talouspaperille valumaan.
  4. Lisää munakoisot ja tofukuutiot kastikkeeseen. Mausta chilillä, seesamiöljyllä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Tofu
Vege
Mia: Blanco
Vegebaari
etno
30 minuuttia
vegaaninen
vegaani

Suosituimmat

Lohi-ranskankermapiiras

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Dippisämpylät ja kuuma camembert

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini