Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3415 reseptiä.
Linkitetty 222 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Mison maustamat sienet ja uunitofu on ihanan helppo ruoka.

Vinkki! Jos kuivaat tofun jo edellisenä iltana ja laitat sen jääkaappiin odottamaan, se imee paistuessaan itseensä enemmän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Misotofu ja paahdetut sienet

Ainekset

1
(250 g)
kiinteä tofu
1
rs (150 g)
siitakesieniä
1
rs (150 g)
shimeji- tai enokisieniä
Misomarinadi
2
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
sitruunamehua
(2
tl
chiliöljyä)
Lisäksi
2
kevätsipulia
1
punainen chili
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Valuta tofua siivilässä, leikkaa se leveyssuunnassa puoliksi ja kääri palat tiukasti talouspaperiin. Laita paino päälle, jotta tofu kuivuu. Siisti sienten jalat ja paloittele siitakesienet puoliksi. Irrota shimejisienet toisistaan.

  3. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää loput misomarinadin aineet hyvin sekoittaen.

  4. Kääntele tofupalat misomarinadissa ja laita viipaleet matalaan uunivuokaan tai pellille. Kääntele sienet marinadissa ja lisää ne tofun ympärille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  5. Viipaloi sillä välin kevätsipulit ja chili. Hienonna korianteri. Ripottele ne tofun ja sienten päälle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

Ulla B

Hei!

Laitetaanko marinadi myös uunivuokaan ainesten päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ideana on käännellä ainekset marinadissa, jolloin tarvittava määrä marinadia tarttuu kyytiin. Jos makua haluaa kuitenkin lisätä, esimerkiksi tofut voi vielä sipaista marinadilla ennen paahtamista.

Hyvää tulee varmasti, jos mukaan laittaisi koko marinadinkin, mutta liika neste heikentää ainesten paahtumista.

Käyttäjä8631
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

Tuolla kaapissa olisi monenmoista suomalaista sienisatoa, lähiruokaa parhaimmillaan.

Mitkä suomalaiset sienet olisi sopivia ruokaan?

Käyttäjä27110
Seuraa 
Liittynyt22.10.2020

Ei taida olla Japanilasita tofua, edes firm. Ei kesta tuollaista käsittelyä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suomalaisista sienistä tähän sopivat ainakin suppilovahverot. Jos niitä löytää vielä tuoreena metsästä, paikoin saattaa olla, kannattaa paistaa sienistä ylimääräinen neste pois ennen marinointia ja paahtamista.

SMR

Toimi oikein hyvin palastetuilla kanttarelleillä su suppiksilla. Paistoin sienet ensin pannulla yöimääräisen nesteen poistamiseksi. Resepti menee jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.