Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 196 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Mison maustamat sienet ja uunitofu on ihanan helppo ruoka.

Vinkki! Jos kuivaat tofun jo edellisenä iltana ja laitat sen jääkaappiin odottamaan, se imee paistuessaan itseensä enemmän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Misotofu ja paahdetut sienet

Ainekset

1
(250 g)
kiinteä tofu
1
rs (150 g)
siitakesieniä
1
rs (150 g)
shimeji- tai enokisieniä
Misomarinadi
2
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
sitruunamehua
(2
tl
chiliöljyä)
Lisäksi
2
kevätsipulia
1
punainen chili
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Valuta tofua siivilässä, leikkaa se leveyssuunnassa puoliksi ja kääri palat tiukasti talouspaperiin. Laita paino päälle, jotta tofu kuivuu. Siisti sienten jalat ja paloittele siitakesienet puoliksi. Irrota shimejisienet toisistaan.

  3. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää loput misomarinadin aineet hyvin sekoittaen.

  4. Kääntele tofupalat misomarinadissa ja laita viipaleet matalaan uunivuokaan tai pellille. Kääntele sienet marinadissa ja lisää ne tofun ympärille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  5. Viipaloi sillä välin kevätsipulit ja chili. Hienonna korianteri. Ripottele ne tofun ja sienten päälle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

Ulla B

Hei!

Laitetaanko marinadi myös uunivuokaan ainesten päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ideana on käännellä ainekset marinadissa, jolloin tarvittava määrä marinadia tarttuu kyytiin. Jos makua haluaa kuitenkin lisätä, esimerkiksi tofut voi vielä sipaista marinadilla ennen paahtamista.

Hyvää tulee varmasti, jos mukaan laittaisi koko marinadinkin, mutta liika neste heikentää ainesten paahtumista.

Käyttäjä8631
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

Tuolla kaapissa olisi monenmoista suomalaista sienisatoa, lähiruokaa parhaimmillaan.

Mitkä suomalaiset sienet olisi sopivia ruokaan?

Käyttäjä27110
Seuraa 
Liittynyt22.10.2020

Ei taida olla Japanilasita tofua, edes firm. Ei kesta tuollaista käsittelyä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suomalaisista sienistä tähän sopivat ainakin suppilovahverot. Jos niitä löytää vielä tuoreena metsästä, paikoin saattaa olla, kannattaa paistaa sienistä ylimääräinen neste pois ennen marinointia ja paahtamista.

SMR

Toimi oikein hyvin palastetuilla kanttarelleillä su suppiksilla. Paistoin sienet ensin pannulla yöimääräisen nesteen poistamiseksi. Resepti menee jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurtin hapokkuus yhdistettynä herneiden makeuteen toimii loistavasti tässä pastakastikkeessa, jonka joukkoon kypsä ja kuuma pasta sekoitetaan suoraan tarjoilukulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hernepasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
5
dl
maustamatonta jogurttia (10%)
dl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
iso ruukku basilikaa
500
g
simpukkapastaa
1
dl
pinjansiemeniä
2
tl
Aleppo-chiliä tai mietoa chilirouhetta
200
g
fetajuustoa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valko- tai mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata herneet. Laita 2 dl herneitä monitoimikoneen kulhoon. Lisää jogurtti, desi öljyä ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta aineet sileäksi kastikkeeksi ja kaavi kastike tarjoilukulhoon. Revi basilikan lehdet lautaselle odottamaan.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  3. Kaada loput öljystä pannulle. Lisää pinjansiemenet ja chilirouhe. Paista sekoitellen 4 minuuttia.

  4. Valuta pasta ja sekoita loput herneet kuuman pastan joukkoon. Lisää pasta jogurttikastikkeen joukkoon pienissä erissä sekoittaen, jotta jogurtti ei juoksetu.

  5. Lisää basilikan lehdet ja murenna feta pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pinjansiemenet chiliöljyineen pasta päälle.

Vinkki Pehmeän hedelmäistä Aleppo-chiliä myydään Mill&Mortar-merkillä esimerkiksi Ceestashop-verkkokaupassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)