Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen munakas saa rakenteensa tofusta ja makua hummuksesta. Älä pihistele paistoöljyssä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munaton munakas

Ainekset

150
g
pehmeää (silken) tofua
2
valkosipulinkynttä
1 rkl + 1 rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
perunajauhoja
(1–2
tl
vettä)
Lisäksi
200
g
valmiita kasvissuikaleita (esim. Apetit Tuorekset), parsakaalinnuppuja ym.
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla kevyesti.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä 1–2 minuuttia. Siirrä tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja aja tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, lisää pieni tilkka vettä. Siirrä sivuun. Lisää ruokalusikallinen öljyä uunin kestävälle valurautapannulle ja lisää kasvissuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes suikaleet ovat kypsiä, mutta vielä rapsakoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä kasvikset sivuun ja pidä lämpimänä.
  5. Lisää loppu öljy ja neljäsosa kasviksista. Levitä munakasmassa tasaisesti päälle. Kypsennä 5 minuuttia ja siirrä vielä uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Lisää loput kasvikset päälle ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Sandra

No nyt menee yli ymmärryksen, että munaton munakas.
Koska saadaan maidoton maito?

Vierailija

Sandra, maidotonta maitoa on ollut kaupoissa siitä lähtien kun laktoositon maito tuli kauppoihin. Ainakin EU:n mukaan. Kasvismaitojakin on ollut jo vuosia.

Tätä munakasta mietin että voisiko siihen käyttää jotain muuta kasvisvalmistetta kuin tofua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jäikö varsiselleriä yli? Paahda se uunissa ja soseuta suloiseksi sopaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Panu Pälviä

Kääri munakoisot rullalle! Rullien täytteenä on herkullista, pinjansiemenillä höystettyä juustotahnaa ja basilikanlehtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat tomaatti­kastikkeessa

Ainekset

2
(yhteensä noin 800 g)
munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
TOMAATTIKASTIKE
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½
tl
chilihiutaleita
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
1
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
punaviiniä)
1
rkl
sokeria
pari
appelsiininkuorisuikaletta
1
tl
suolaa
mustapippuria
TÄYTE
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
50
g (noin 2 dl)
parmesaania raastettuna
½
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
PÄÄLLE
½
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
pinjansiemeniä (paahdettuna)
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Leikkaa munakoisot pitkittäin runsaan puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Viipaleita pitäisi tulla yhteensä 16 kappaletta. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä ”itkemään” noin vartiksi.
  2. Pyyhi munakoisojen pintaan noussut neste huolellisesti pois talouspaperilla. Sivele munakoisojen pintaan oliiviöljyä ja nosta pellit 200-asteiseen uuniin. Pidä uunissa, kunnes viipaleet ovat kypsyneet ja saaneet hyvän värin, eli noin 15–20 minuuttia.
  3. Nosta pellit uunista ja anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä (jotta pystyt pyörittämään niistä rullia).
  4. Tee munakoisojen kypsyessä tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä ison kattilan pohjalla. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan.
  5. Lisää joukkoon vielä chilihiutaleet ja sekoittele hetki.
  6. Kaada kattilaan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää halutessasi joukkoon tilkka viiniä. Lisää myös (luomu)appelsiinista leikatut kuorisuikaleet sekä sokeri. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Sekoita varovasti, jotta et riko kirsikkatomaatteja.
  7. Mausta tomaattikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
  8. Tee munakoisorullien täyte. Revi mozzarellapallo paloiksi kulhoon, lisää raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipuli ja tilkka oliiviöljyä. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  9. Sekoita tahnan joukkoon pinjansiemenet. (Älä enää soseuta.)
  10. Aloita rullien pyörittäminen. Aseta munakoisoviipaleelle pari basilikanlehteä. Nosta noin ruokalusikallinen juustotäytettä munakoisoviipaleen päähän ja rullaa munakoiso tiiviiksi kääröksi. Laita käärö uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jatka, kunnes kaikki kääröt on tehty.
  11. Kaada tomaattikastike kääröjen päälle vuokaan. (Poista kaataessasi joukosta appelsiininkuorisuikaleet). Nosta vuoka 200-asteiseen vuokaan 20–25 minuutiksi eli kunnes pinnalla olevat tomaatit ovat hieman saaneet väriä.
  12. Ripottele päälle vielä parmesaania, kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä sekä tuoretta basilikaa. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kera vaikka perjantai-illan iltapalana. Ruuasta riittää iltapala-annokseksi neljälle.

Kommentit (0)