
Purkkipavut, pakastetut ja tuoreet vihreät kasvikset käyvät yksinkertaiseen pyttikseen. Pääasia, että makuöljyssä on reippaasti valkosipulia ja sopivasti chiliä.
Vartin vihreä papupyttis
Ainekset
Työvaiheet
- Jos käytät jäisiä papuja ja herneitä, huuhtaise ne lämpimällä vedellä ja valuta.
- Leikkaa paksoi muutamaan osaan. Herneenpalot voit käyttää kokonaisinakin.
- Kuori valkosipulinkynnet ja paina ne rikki veitsen lappeella. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti niin, että öljy maustuu.
- Lisää makuöljyyn valutetut pavut ja herneet. Kuumenna keskilämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen niin, että pavut ja herneet imevät itseensä makuöljyä. Lisää paksoikaali. Paista vielä pari minuuttia. Lisää pinaatti ja kääntele se kuumaan papupyttikseen.
- Mausta merisuolalla. Sekoita keskenään soijakastike, sitruunamehu ja seesamiöljy. Sekoita se pyttikseen. Ripottele päälle suolapähkinöitä tai kevyesti pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.