Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kauppojen pakaste- ja kylmäaltailta löytyy jo useita erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja broilerille. Sulata pakastettu ”vegekana” rauhassa jääkaapissa, mausta, ja paista sitten pannulla. Nosta palat salaatin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegekana-nuudelisalaatti

Ainekset

150
g
punakaalia
150
g
porkkanaa
2
kevätsipulia varsineen
100
g
täysjyvänuudeleita
noin 200
g
kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”
1
rkl
rypsiöljyä
1–2
tl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
kourallinen cashewpähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
limetin raastettu kuori
1
limetin mehu
3
rkl
sweet chili -kastiketta
2
tl
soijakastiketta
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.
  2. Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.
  3. Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.
  6. Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Voisko joku selittä vegekanan????

Jos et syö lihaa, keksi joku muu sana!

Lähtee niin järki näiden kanssa..

Vierailija

Samaa mieltä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi leivitetty paistettu kuha on pikaruokaa parhaimmillaan. Piparjuuri tuo kalan pintaan herkullista, wasabimaista potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurikuha ja tartarkastike

Ainekset

600–700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
1
rkl
piparjuurta tuubista
1
dl
korppu- tai pankojauhoja
Tartarkastike
¼
kurkku
½
tl
suolaa
2
rkl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
1
dl
maitorahkaa
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita tartarkastikkeesta. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja siirrä palat kulhoon. Lisää suola kuutioiden joukkoon. Pese ja hienonna purjo ja yhdistä se rahkan, majoneesin ja sinapin kanssa toisessa kulhossa.

  2. Poista kuhafileistä keskiruoto. Ripottele suola fileille. Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita piparjuuri munien joukkoon haarukalla vatkaten. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Pyörittele kalapalat ensin muna- piparjuuriseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista kalat öljyssä paistinpannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  3. Kaada kurkuista irronnut neste pois ja sekoita kuutiot muiden kastikeainesten joukkoon. Tarjoa kastike kuumien kalapalojen ja esimerkiksi pikapaistetun kaalin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Keväisessä lohisopassa on perunoiden tilalla parsaa. Raikkaassa viiniliemes­sä maistuvat varsiselleri ja fenkoli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-lohikeitto

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
12
retiisiä
200
g
kylmäsavulohta
Liemi
2
salottisipulia
2
varsisellerinvartta
1
fenkoli
1
rkl
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kalalientä (fondista)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
(suolaa)
Yrttimajoneesi
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. kirveliä, tilliä, lehtipersiljaa)
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa varsisellerit ja fenkoli ohuiksi viipa­leiksi. Paista kasviksia voissa kattilassa pari minuuttia. Mausta mustapippurilla ja lisää kalaliemi sekä valkoviini. Anna poreilla hil­jalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  2. Tee yrttimajoneesi. Hienonna yrtit ja se­koita ne majoneesiin.
  3. Huuhtele parsat ja retiisit. Katkaise par­sojen puumaiset tyvet ja leikkaa parsat 3–4 osaan. Puolita tai lohko retiisit. Leikkaa lo­hi pieniksi kuutioiksi. Lisää retiisit ja parsat liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kat­tila pois liedeltä. Lisää kylmäsavulohi keit­toon, mutta älä enää kuumenna, jotta kala ei hajoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Tarjoa keitto yrttimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimureke

Ainekset

400
g
broilerijauhelihaa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
kesäkurpitsa
200
g
terttutomaatteja
100
g
fetajuustoa
1
l
babypinaattia
Lisäksi
3
dl
bulguria
½
tl
suolaa
5
dl
kiehuvaa vettä
Basilikaöljy
1
ruukku basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

  2. Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.

  4. Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (0)