Yksi muusi, monta makua. Kun perusohje on hallussa, perunamuusia on helppo muunnella. Laita perusmuusin sijaan kokeiluun sinappi, piimä ja rakuuna tai karamellisoitu sipuli.
4 x Perunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
-
Valuta vesi pois ja survo perunat hienoksi survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
PIIMÄMUUSI
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota perunoiden keitinvettä 1 dl talteen soseuttamista varten. Jätä maito pois ja lisää piimä aivan soseuttamisen loppuvaiheessa. Piimää ei tarvitse kuumentaa. Hienonna joukkoon rakuunan lehdet.
Vinkki Rakuunan kovat varret voit laittaa perunakattilaan kiehumaan.
SIPULIMUUSI
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi sipulit ja laita ne kylmälle pinnoitetulle pannulle. Mausta suolalla. Kuumenna pannu ja paista koko ajan sekoittaen. Kun sipulit alkavat tarttua pannuun, lisää tilkka vettä. Paista keskilämmöllä sekoittaen noin 25 minuuttia välillä vettä lisäten. Sipulit saavat karamellisoitua kauniin ruskeiksi. Kääntele kuumat sipulit muusin joukkoon.
SINAPPIMUUSI
Ainekset
Työvaiheet
-
Mausta valmis muusi kokojyväsinapilla. Lisää suolaa tarvittaessa.