Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
10:11 | 5.1.2022

Aasialainen kurpitsaleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Aasialaisessa kurpitsaleivässä paahdettu myskikurpitsa saa kaverikseen kimchiä ja uppomunan. Viimeistelyn hoitaa trendikäs, rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 20 min
Helppo

Aasialainen kurpitsaleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
myskikurpitsa
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
4
isoa viipaletta vaaleaa juurileipää
1½
dl
majoneesia (esim. Kewpie)
4
cm:n pala
purjon vihreää osaa
2
l
vettä
4
kananmunaa
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
tl
sormisuolaa
2
dl
kimchiä (esim. Rasilaisen)
1
rkl
rapeaa chiliöljyä (esim. Lao Gan Ma)

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa kuorineen puoliksi ja koverra siemenet pois. Leikkaa puolikkaat noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille, ripottele päälle öljyä ja suolaa ja paahda uunissa 15–20 minuuttia.

  2. Voitele leipäviipaleet majoneesilla. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

  3. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Riko munat yksitellen laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada etikka kiehuvan veden joukkoon. Laske lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna kattilaan kypsymään noin 4 minuutiksi. Keltuainen jää tällöin sopivan pehmeäksi ja valuvaksi. Keitä munat yksitellen ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.

  4. Leikkaa kuori pois kypsistä kurpitsaviipaleista. Lusikoi kimchiä leiville ja lado kurpitsaviipaleita päälle. Laita jokaiselle leivälle uppomuna ja ripottele munan päälle sormisuolaa. Viimeistele leivät purjolla ja rapealla chiliöljyllä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
Leivät & piirakat
kurpitsa
voileipä
uppomuna

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini