Mausteinen ”nyhtövege” syntyy raastetusta bataatista ja sienistä. Ensin ne paistetaan pannulla rapsakoiksi, sitten lisätään maustekastikkeet ja koko hoito haudutetaan herkullisen tahmaiseksi täytteeksi sämpylöiden väliin.
Bataatti-sieniburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta bataatti. Raasta herkkusienet.
- Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista sieniä 10 minuuttia niin, että neste haihtuu. Ota sienet pannulta. Lisää 2 rkl öljyä ja bataattiraaste. Paista, kunnes se ruskistuu ja karamellisoituu.
- Laita sienet takaisin pannulle. Sekoita joukkoon teriyaki, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä 10–15 minuuttia. Jos paistos uhkaa tarttua pannuun, lisää muutama ruokalusikallinen vettä.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Purista joukkoon limen mehu, seesamiöljy, suola ja sokeri. Purista kaalia käsin niin, että se mehustuu. Lisää lopuksi siemenet.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmät. Kuori ja suikaloi sipuli, pilko tomaatit ja revi salaatti.
- Levitä paahdettujen sämpylöiden väliin majoneesia, reilusti bataattipaistosta, salaatinlehtiä, sipulia, avokadoa, tomaattia ja seesamikaaliraastetta.