Keitto on suloisen samettista ja siinä on myös aavistus tulisuutta. Leipä täydentää sopan kunnon ateriaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 6 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea
Bataattikeitto
Ainesosat
700
g
bataatteja
3
Rosamunda-perunaa
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
cayennepippuria
rouhittua mustapippuria
Vaiheet
- Kuori ja paloittele pieniksi paloiksi bataatit, perunat ja sipulit.
- Laita kasvikset kattilaan ja kaada kuuma kasvisliemi päälle. Keitä palat kannen alla täysin kypsiksi.
- Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja mausteet.
- Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa tomaatti-pestoleipästen kanssa.
- Tee leivät keiton kiehuessa.
Tomaatti-pestoleipäset
Ainesosat
2
kpl
paistovalmista patonkia
8
rkl
pestoa
4
kpl
tomaattia
raastettua mozzarellajuustoa
rouhittua mustapippuria
Vaiheet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Halkaise patongit ja puolita ne.
- Levitä jokaiselle patongille ruokalusikallinen pestoa.
- Lisää päälle kuutioitua tomaattia.
- Lisää lopuksi päälle mozzarellajuustoa.
- Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle mustapippuria.