Butter tofu -reseptiin tulee pitkä lista mausteita, mutta sen kokkaaminen on yksinkertaista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Butter tofu
Ainesosat
1
pkt (270 g)
maustamatonta tofua
2
rkl
margariinia
1
tl
curryjauhetta
½
tl
savupaprikajauhetta
2
rkl
soijakastiketta
Kastike
1
iso sipuli
3
valkosipulin kynttä
1½
rkl
raastettua inkivääriä
3
rkl
margariinia
1
rkl
curryjauhetta
1
rkl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
¼
tl
kardemummaa
¼
tl
neilikkaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
chilihiutaleita
½
tl
korianterinsiemeniä murskattuna
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
½
dl
mantelijauhetta
2
dl
kookoskermaa
Lisäksi
keitettyä basmatiriisiä
cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
Vaiheet
- Kääri tofukuutio talouspaperiin ja laita se lautaselle painon alle valumaan.
- Silppua kastiketta varten sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla margariinissa. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle mausteet. Kuumenna, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.
- Kaada sekaan paseerattu tomaatti, huuhtele tölkki ja kaada tilkka vettä mukaan. Lisää tomaattipyre ja mantelijauhe. Anna kiehua hiljalleen samalla, kun kuutioit tofun.
- Paista tofukuutioita toisessa pannussa margariinissa, kunnes ne saavat väriä. Lisää curry, savupaprika ja soijakastike.
- Lisää tofut tomaattikastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon kookoskerma.
- Tarjoile butter tofu keitetyn basmatiriisin kanssa. Koristele annokset cashewpähkinöillä ja tuoreella korianterilla.