Cacio e pepe -tyyliin valmistetut pavut ovat lohturuokaa parhaimmillaan. Klassikkopastan tapaan pavut saavat makunsa pecorinojuustosta ja paahdetusta mustapippurista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Cacio e pepe -pavut
Ainesosat
2
tlk
kypsiä valkoisia papuja
2
dl
papujen lientä
2
tl
mustapippuria myllystä rouhittuna
1
dl
vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
100
g
pecorinojuustoa
Vaiheet
-
Valuta pavut ja ota talteen 2 dl lientä.
-
Rouhi mustapippuri pannuun ja paahda ilman rasvaa, kunnes pippuri alkaa tuoksua.
-
Lisää pavut, papujen liemi ja vesi pannuun. Lisää oliiviöljy ja voi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on paksuuntunut.
-
Raasta juusto raastimen pienellä terällä.
-
Ota seos liedeltä ja sekoita juusto papujen joukkoon. Anna juuston sulaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.