Chili con sieni yllättää lihaisuudellaan, vaikka on vegaaninen. Käytä reippaasti öljyä, niin saat erityisen mehukkaan soosin.
Chili sin carne on ruokalaji, jolla tarkoitetaan meksikolaisen jauheliha-papuhöystön chili con carnen vegaanisia versioita. Jauhelihan tilalla voi käyttää yhtä hyvin niin soijarouhetta kuin muutakin kasviproteiinivalmistetta.
Tällä kertaa jauhelihan paikan saavat sienet. Hauskasti nimettyyn chili con sieni -höystöön pilkotaan suppilovahveroita tai kantarelleja. Sieniä saa olla runsaasti, sillä paistettaessa ne menevät kasaan.
Esikuvansa tapaan ruoka maustetaan reilusti tulisen mausteiseksi chilillä, savupaprikajauheella ja juustokuminalla. Yllättävä aines joukossa on puuterimainen sokeriton kaakaojauhe, joka tuo makuun lisää kerroksellisuutta.
Kypsät pavut lisätään joukkoon vasta aivan lopuksi.
Chili con sieni
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista sienet ja pilko osa pieneksi muruksi, jätä muutama pienempi sieni kokonaiseksi tai pilko muutamaan osaan. Hienonna valkosipulit, sipuli ja chili.
-
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää sienet, kuivattu chili, savupaprikajauhe ja juustokumina. Kypsennä noin 5 minuuttia.
-
Lisää tomaattipyree ja kasvisliemi, mausteeksi kaakaojauhetta ja oreganoa ja pippuria. Keitä kastiketta noin 20 minuuttia niin, että neste keittyy kasaan ja maut tiivistyvät.
-
Valuta pavut ja lisää ne kastikkeeseen, kypsennä 5 minuuttia. Mausta chili suolalla ja limen mehulla. Hienonna joukkoon lopuksi korianteria ennen tarjoilua. Tarjolle riisin ja maissilastujen kera.
Missä kohtaa tuore chili on tarkoitus lisätä
Sipulien kanssa samaan aikaan, lisään tiedon ohjeeseen.