Paahdetusta kukkakaalista ja kananmunista saa mainion salaatin. Reilusti curryjauheella maustettu kermaviili-majoneesikastike antaa makuun sopivasti ytyä ja täyteläisyyttä.
Salaattilounas kannattaa valmistaa vaihteeksi paahdetuista kasviksista. Samalle pellille voi yhdistellä paahtumaan erilaisia kasviksia, mutta yksikin laatu riittää, kun höystää salaatin hyvällä kastikkeella ja lisukkeilla.
Tällä kertaa pääosan saa paahdettu kukkakaali. Kukinnot pyöräytetään ennen paahtamista mausteöljyssä, joka on maustettu reilusti curryjauheella. Curryn maku sopii mainiosti miedolle kukkakaalille.
Täyteläinen kastike kylmänä tarjottavalle salaatille valmistuu majoneesista ja kermaviilistä. Myös kastikkeen voi maustaa currylla, jolloin se värjäytyy kauniin kullankeltaiseksi.
Salaatista tekevät ruokaisan pehmeiksi keitetyt kananmunat, jotka lohkotaan lopuksi kukkakaalien joukkoon.
Curry-kukkakaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kaalin kova kanta pois, ja paloittele kaali kukinnoiksi. Säästä hyväkuntoiset suojalehdet. Kuori ja lohko sipulit.
-
Sekoita kulhossa kaalit ja kaalinlehdet, sipulit, öljy, suola ja 2 teelusikallista currya. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 225-asteissa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Keitä sillä aikaa kananmunia kiehuvassa vedessä 9 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat. Paloittele ne.
-
Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, loput currysta ja juustokumina keskenään. Mausta sitruunamehulla. Lisää suolaa tarvittaessa.
-
Kääntele jäähtyneet kukkakaalit ja kananmunat kastikkeen joukkoon. Hienonna päälle ruohosipuli. Tarjoa leivän kanssa.