
Purjo kannattaa ehdottomasti nostaa pääosaan ainaiselta keittoaineksen paikaltaan. Tässä annoksessa se saa upeaa hieman hiiltynyttä makua ja seurakseen sitruksista yuzu-kastiketta.
Grillatut purjot yuzu-kastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa purjo noin 2 cm:n viipaleiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja laita sivuun. Hienonna ruohosipuli ja purista tarvittava määrä sitruunamehua.
-
Keitä viiniä ja etikkaa kattilassa ilman kantta noin 4 minuuttia tai kunnes seos on lähes siirappimaista.
-
Lisää kattilaan voi, yuzu-kosho ja kerma. Kiehauta ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla.
-
Kuumenna valurautapannu tai grilli. Sivele purjokiekot öljyllä ja kypsennä molemmin puolin, kunnes purjot ovat saaneet kunnolla väriä ja pehmenneet. Paistoaika riippuu pannun tai grillin kuumuudesta.
-
Lämmitä kastiketta tarvittaessa miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeeseen kirjolohenmäti ja ruohosipuli.
-
Annostele kastiketta lautasille ja laita purjokiekot päälle. Tarjoa purjot kastikkeineen sellaisenaan tai paistetun vaalean kalan kanssa.
Vinkki Vihreästä chilistä ja yuzu-sitruksesta valmistettua yuzu-koshoa myydään japanilaisten elintarvikkeiden kaupoissa sekä joissakin isoissa ruokakaupoissa.