Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
8:00 | 30.5.2022

Grillatut purjot yuzu-kastikkeessa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Matilda Mannström KUVA Panu Pälviä

Purjo kannattaa ehdottomasti nostaa pääosaan ainaiselta keittoaineksen paikaltaan. Tässä annoksessa se saa upeaa hieman hiiltynyttä makua ja seurakseen sitruksista yuzu-kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
25 min
Helppo

Grillatut purjot yuzu-kastikkeessa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
purjo
¼
ruukku ruohosipulia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
valkoviiniä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
voita
2
tl
yuzu-koshotahnaa
2
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
4
rkl
kirjolohenmätiä
GRILLAUKSEEN
öljyä

Vaiheet

  1. Leikkaa purjo noin 2 cm:n viipaleiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja laita sivuun. Hienonna ruohosipuli ja purista tarvittava määrä sitruunamehua.

  2. Keitä viiniä ja etikkaa kattilassa ilman kantta noin 4 minuuttia tai kunnes seos on lähes siirappimaista.

  3. Lisää kattilaan voi, yuzu-kosho ja kerma. Kiehauta ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla.

  4. Kuumenna valurautapannu tai grilli. Sivele purjokiekot öljyllä ja kypsennä molemmin puolin, kunnes purjot ovat saaneet kunnolla väriä ja pehmenneet. Paistoaika riippuu pannun tai grillin kuumuudesta.

  5. Lämmitä kastiketta tarvittaessa miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeeseen kirjolohenmäti ja ruohosipuli.

  6. Annostele kastiketta lautasille ja laita purjokiekot päälle. Tarjoa purjot kastikkeineen sellaisenaan tai paistetun vaalean kalan kanssa.

Vinkki Vihreästä chilistä ja yuzu-sitruksesta valmistettua yuzu-koshoa myydään japanilaisten elintarvikkeiden kaupoissa sekä joissakin isoissa ruokakaupoissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
kasvisruoka
kasvisruokareseptejä
purjo
grillaus

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini